x

På Milan Design Week fra 3. – 12. september 202 var Danmark repræsenteret med en udstilling om bæredygtig arkitektur og design.

Det danske bidrag bestod af en arkitekttegnet pavillon med fokus på at markedsføre Danmark, dansk kreativ innovation og dansk arkitektur som førende indenfor cirkulær tænkning og genbrug. 

Bæredygtighed i fokus 

Udstillingen i Milano viste eksempler på, hvordan dansk arkitektur og design kan understøtte FN’s verdensmål. Herunder delmål 12, der fokuserer på ansvarligt forbrug og produktion, og delmål 11 med fokus på bæredygtige byer og samfund. 

Oprindeligt skulle pavillonen eksponere Danmark under De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo 2020. OL-pavillonen kom aldrig til Tokyo på grund af Covid-19.

Den oprindelige OL-pavillon fra Tokyo blev derfor i stedet brugt i en mindre version i Milano, hvilket understøtter ideen om genbrug og cirkulær økonomi. Lendager Group har designet pavillonen, som består af stole, der er skabt af genbrugsplast og træ. 

Partnerne bag det danske bidrag var Danmarks ambassade i Rom, Dansk Industri, VisitDenmark i Italien, Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center og en række danske virksomheder.

Ved at fremvise OL-pavillonen i Milano blev det danske bidrag mere synligt.