x
På årets Milan Design Week fra 3. – 12. september var Danmark repræsenteret med en udstilling om bæredygtig arkitektur og design. Det danske bidrag fremviste en arkitekttegnet pavillon med fokus på at markedsføre Danmark, dansk kreativ innovation og dansk arkitektur som førende indenfor cirkulær tænkning og genbrug. 

Oprindeligt skulle pavillonen eksponere Danmark under De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo 2020. OL-pavillonen, som Realdania, VisitDenmark, Industriens Fond og Erhvervsministeriet finansierede til brug for Olympiaden, har på grund af Covid-19 ikke kunne gennemføres.  

Den oprindelige OL-pavillon fra Tokyo blev derfor i stedet brugt i en mindre version i Milano, hvilket understøtter ideen om genbrug og cirkulær økonomi. Lendager Group har designet pavillonen, som består af stole, der er skabt af genbrugsplast og træ. 

Bæredygtighed i fokus 

Udstillingen i Milano viste eksempler på, hvordan dansk arkitektur og design kan understøtte FN’s verdensmål. Herunder delmål 12, der fokuserer på ansvarligt forbrug og produktion, og delmål 11 med fokus på bæredygtige byer og samfund. 
 
Partnerne bag det danske bidrag var Danmarks ambassade i Rom, Dansk Industri, VisitDenmark i Italien, Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center og en række danske virksomheder. Ved at fremvise OL-pavillonen i Milano forstærkedes det danske bidrag gennem pavillonens synlighed og synergi med det danske bidrag.