x

I september måned 2006 blev en ny skulpturgruppe indviet på en ny plads i København: Det genmodificerede Paradis, der er opstillet på det nye Dahlerups Torv ved Langelinie.

Selve pladsen er udformet i granitsten med et 400 kvadratmeter stort vandbassin. På pladsen står billedhugger Bjørn Nørgaards værk Det Genmodificerede Paradis, der oprindeligt blev lavet til verdensudstillingen EXPO 2000 i Hannover.  

Værket består af otte skulpturer, blandt andet en genmodificeret havfrue i havnebassinet få hundrede meter fra den lille havfrue og en 40 tons tung triumfbue med en genmodificeret madonnafigur øverst. Skulpturens moderne udtryk skaber en virkningsfuld kontrast til det historiske Dahlerups Pakhus. 
 
"Det er vigtigt at have kunst i byen. Men det var også vigtigt for os, at kunstværket og pladsen hang sammen," siger adm. direktør Flemming Borreskov fra Realdania: "København rummer mange muligheder for at skabe spændende byrum. På Langelinie fik vi mulighed for at udfordre byens indbyggere. Byen må aldrig være ligegyldig."
 
Skulpturgruppen Det Genmodificerede Paradis og den tilhørende plads blev gjort mulig af Ny Carlsbergfondet, Realdania, Københavns Havn, Dronningens Erindringsmønt, Bech-Bruun, FIH Erhvervsbank, Ole Kirks Fond, BG Fonden samt beboerforeningen Langelinie nr. 5.

Initiativet blev taget af Erhvervs- og Byggestyrelsens daværende direktør Anders Kretzschmar i forbindelse med Verdensudstillingen EXPO 2000.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}