x

Gammel gård får nyt liv

Gulddyssegård er en typisk firlænget, sjællandsk gård, som i løbet af 1990'erne blev forældet og ikke længere kunne drives som landbrug. I 2001 tog en gruppe borgere initiativ til at genanvende og renovere gården. Vi har bidraget økonomisk til genanvendelsen i samarbejde med Tuborg, Nordea-fonden, Lokale- og Anlægsfonden og ikke mindst lokale ildsjæle. Den lokale elektriker og entreprenør har bidraget med både midler og arbejdskraft. I dag drives gården som et samarbejde mellem Roskilde kommune og foreningen "Gulddysse Kulturgård" som udelukkende består af friville.

Historiske bygninger som ramme om lokalt engagement

Gårdens historie har altid været i tankerne under ombygningen. Stedet har en lang historie bag sig, som de lokale har ønsket at bevare. Gårdspladsen er med til at skabe en speciel ramme, ligesom naturen rundt om gården skaber en helt særlig stemning.

Om foreningen bag gården

Foreningen Gulddysse Kulturgård er udelukkende baseret på frivilligt arbejde. Foreningen har ca. 200 medlemmer, heraf 90 aktive og 110 interessemedlemmer. Gulddyssegård er et kreativt kulturmiljø, der danner de fysiske rammer for kunst i bredeste forstand. Foreningen modtog Roskilde Kommunes kulturpris for foreninger i 2009.