x

Byggeri for børn i naturen

Dansk Hulebyg og Foreningen Hulebygger-laboratoriets venner havde et ønske om at skabe et åbent og unikt sted for børn. I dag er de med til at øge glæden og viden omkring hulebyggeri. Omgivelserne danner rammerne for de mange kreative huler, der er at finde og bygge i området. Både børn og voksne kan afprøve deres kreativitet og nyde den omkringliggende natur. 

Hulebygger-laboratoriets faciliteter

Ved at ombygge og renovere eksisterende faciliteter er en lille glemte lejrskole, blevet forvandlet til to sovesale, et køkken-alrum, toiletter, badefaciliteter til 30 personer, et bæredygtigt værksted samt udendørsfaciliteter.

Her er det muligt at eksperimentere med byggematerialer, design, arkitektur, teknik, værktøj, bæredygtighed, matematik, læring og leg. Både skoler, børnefamilier, bedsteforældre og håndværkere kan komme og bygge sammen i naturen.

Lokalsamfundet involveres

Dansk Hulebyg og dygtige lokale frivillige har haft en stærk base i kommunen med solide partnerskaber.

Partnerskaberne tæller Kongskilde Naturcenters naturvejleder, Naturstyrelsen, Sorø Kommunes skoleforvaltning, UNG SORØ, Sorø Kunstmuseum, Sorø bibliotek, D.N, private sponsorer, firmaer, lokale fonde - og ikke mindst engagerede børn og børnefamilier.

Foreningen Hulebygger-laboratoriets venner har dannet rammen om de frivilliges arbejde.