x
I 2050 forventes 70% af verdens befolkning at bo i byer. En sådan global urbanisering vil udløse et massivt behov for investeringer i urbane løsninger, som Verdensbanken vurderer ligger på mellem 4,5 og 5,4 billioner dollars årligt. Og når det kommer til bæredygtige byløsninger, så har Danmark rigtig meget at byde ind med.

Internationale partnerskaber er vejen frem 

Konferencen Urbanization & Exports samlede beslutningstagere fra virksomheder, staten, kommuner, foreninger og organisationer. For at styrke eksporten af bæredygtige byløsninger er der nemlig brug for at løfte i flok. Danske virksomheder er oftest små i international sammenhæng, og eftersom op mod 95 % af urbaniseringen kommer til at finde sted i Asien og Afrika, er markedet også langt væk og kan være vanskeligt at indtage.

På konferencen der blev afholdt den 14. november 2016 satte parterne bag fokus på, hvordan vi samarbejder om at opdyrke internationale partnerskaber med verdens førende virksomheder og storbyer. Blandt konferencens deltagere var den tidligere erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og en række internationalt anerkendte oplægsholdere, herunder Londons viceborgmester for Miljø og Energi, Shirley Rodrigues, arkitekt Bjarke Ingels fra BIG, centennial scholar Bruce Katz fra Brookings Institution, som er en af verdens førende eksperter på området, og Kevin Austin, der er vicedirektør i det internationale bynetværk C40.


Konferencen Urbanization & Exports lå i forlængelse af lanceringen BLOXHUB og vil blive fulgt op af flere initiativer. Fokus er på styrkelse af internationale relationer som led i at gøre danske løsninger til en nøgle for bæredygtig udvikling i storbyer verden over – og dermed også en nøgle til vækst i Danmark.