x

Et sæsonbevidst kulturhus

I den populære nordjyske badeby, Lønstrup, ligger den historiske Lønstrup Gl. Biograf – nu et kulturhus, der blev bygget i 1918 som sommerbiograf. Biografen ejes af 80 lokale anpartshavere, der sammen med bestyrelsen udgør den frivillige arbejdskraft i drift og udvikling af bygningen. De ønskede at forbedre og opdatere bygningen, så man kan udnytte det fulde potentiale som aktivt kulturhus.

Lønstrup Gl. Biograf ligger midt på Lønstrups hovedgade og har åbent hele året. Den tidligere biograf er et naturligt samlingspunkt for både borgere og turister i byen. Som en løsning på sæsonudfordringen drives stedet som kommerciel café om sommeren, hvor Lønstrup er besøgsmål for mange turister. Om vinteren driver frivillige stedet som kulturhus, med de lokale foreninger og borgere som målgruppe.

Biografen danner rammen for det lokale kulturliv

For at udnytte husets fulde potentiale med mange forskelligartede aktiviteter er salen blevet ombygget med bl.a. isolering og akustikløsninger, ligesom indgangspartiets originale bygningsdele er blevet restaureret og tilbageført.

Biografen er det sted, man som tilflytter kan involvere sig i Lønstrups liv. Det er en vigtig funktion i et lille samfund som Lønstrup, hvor man gerne byder nye beboere velkommen. Projektet bygger dermed videre på Lønstrups positive udvikling som en by, der har et dynamisk, kulturelt og fællesskabsorienteret lokalsamfund.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}