x

Feriekoloni for børn med handicap 

Siden 1899 har Københavns Lærerforening drevet feriekolonier for københavnske skolebørn, og hvert år søger over 4.000 børn om at komme på et ferieophold på en af Lærerforeningens 30 kolonier rundt om i landet. Alle de eksisterende kolonier har en naturskøn beliggenhed ved skov og strand, og Næsby Strand-kolonien er ingen undtagelse. Den er anlagt på en stor kystgrund ved Storebælt med direkte adgang til stranden.

Der er i de seneste år opstået et stadigt større ønske blandt børn med handicap om at komme på en feriekoloni på samme måde, som børn uden handicap. Det er vigtigt at kunne opleve fællesskabet med kammeraterne og deltage i sociale aktiviteter som f.eks. at grille, bade, spille, sidde ved samme bord, dele værelse og lave mad.

Feriekoloni-projektet Næsby Strand har til hensigt at skabe rammer, der kan tilgodese de særlige behov, mennesker med tilgængelighedsproblemer har, og dermed opfylde drømmen om et sommerferieophold.

B+ arkitekter og designere as har udarbejdet projektet, der leder tankerne hen på det 19. århundredes koloni-arkitektur med loggia på alle husets sider, skrå skorstene samt sadeltag.

Bygningen er opdelt i tre mindre enheder, som bedre falder ind i området, som er kendetegnet ved 1-familiehuse og sommerhusbyggeri.

Byggeriet blev bygningspræmieret af Slagelse Kommune i 2008 for årets byggeri.