x

Rønne Theater fra 1823 er Danmarks ældste fungerende teater og desuden Bornholms eneste. Teatret, der årligt har et publikumstal på omkring 20.000, viser et bredt repertoire spændende fra skuespil og dans til opera og amatørteater. Rønne Theater, hvis teatersale er fredede, modtog Realdanias støtte til en omfattende udvidelse af bygningen.

Det støttede projekt omhandlede etableringen af en ny fløj i teatrets gårdhave. Den nye fløj rummer bl.a. en kombineret intimscene og udendørsscene, undervisningslokaler til Bornholms Dramaskole samt produktionslokaler for et  professionelt egnsteater.

Den nye bygning vil skabe en samlet, harmonisk enhed omkring teatrets gårdrum, der både skal fungere som amfiteatralske siddepladser til friluftsscenen og kan anvendes som et fredfyldt haveanlæg i midten af det dynamiske teatermiljø. Projekteringen af udbygningen blev forestået af Exners Tegnestue.

Tilbygningen har været med til at fuldende de sidste års restaurerings- og ombygningsarbejde, og teatret fremstår herefter som et fuldt funktionsdygtigt og nutidigt skuespilhus. Projektet har desuden medvirket til, at teatret ikke blot fungerer som en af Bornholms kulturelle hjørnestene, men er med til at styrke og forny hele byens kulturliv.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere