x

I Slesvig og Holsten findes et monumentalt stykke af Danmark, som længe har været glemt. Her har fornemme danske arkitekter, fra C.F. Hansen til Arne Jacobsen, efterladt sig enestående og alt for lidt kendte bygningsværker. Slesvig og Holsten er med andre ord meget mere end symbolet på 1864-nederlaget, hvor 40 procent af rigets territorium forsvandt.

Bogen Skjulte skatte i grænselandet fortæller om områdets helt særlige bygningsarv, der er præget af den dramatiske historie og mødet mellem to landes forskellige byggeskikke. Læseren tages med fra Altona til Haderslev, hvor klassiske og moderne danske arkitekter har bygget fornemme villaer og byhuse, storslåede herregårde, lyse kirker og mange andre arkitektoniske perler.

Skjulte skatte i grænselandet - dansk bygningsarv i Slesvig og Holsten

Skjulte skatte i grænselandet - dansk bygningsarv i Slesvig og Holsten

Skjulte skatte i grænselandet er skrevet af 18 førende eksperter og illustreret af Roberto Fortunas fotografier. Bogen er forsynet med oversigter over bygningsværker samt praktiske kort, inklusiv et stort folde ud-kort bagest i bogen, der inviterer læseren til at gå – og køre – på opdagelse i grænselandet.