x

Mens fremtiden for Bispeengbuen stadig diskuteres, skaber en gruppe ildsjæle et kreativt miljø mellem betonpillerne under byens kontroversielle færdselsåre. 

URBAN 13 bliver et midlertidigt byrum og en kreativ landsby, bygget af containere. Her skal summe af aktivitet, der inviterer byens borgere indenfor - og som binder de forskellige bykvarterer på hver side af buen sammen. Et nyt samlingspunkt for iværksættere, besøgende og naboer.

Containerbyen kommer til at indeholde små iværksættersteder med spisesteder, små butikker, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere og forskellige sociale projekter. Multisalen ”Garagen” bliver et omdrejningspunkt for aktivitet og for de besøgende – da den skal fungere som både indendørs og udendørs koncertsted, biograf og teater. Samtidig kan ”Garagen” også bruges til større arrangementer - som en slags medborgerhus.

Åbner sommeren 2019

Målet er at skabe et nyt fællesskab for områdets beboere, der kan knytte de to meget forskellige områder på hver side af Bispeengbuen sammen, og samtidig give noget tilbage til byen. Urban 13 vil som socioøkonomisk virksomhed støtte lokale projekter i området.

Containerbyen opføres i løbet af foråret 2019, og Urban 13 forventer at slå dørene op i den første del af sommeren 2019. 

Hvor byrummet får lov at ligge der, er stadig uklart, da der ikke er truffet beslutning om Bisepeengbuens fremtid.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere