x

Mens fremtiden for Bispeengbuen stadig diskuteres, har en gruppe ildsjæle skabt et kreativt miljø mellem betonpillerne under byens kontroversielle færdselsåre. 

URBAN 13 er et midlertidigt byrum og en kreativ landsby, bygget af containere. Her skal summe af aktivitet, der inviterer byens borgere indenfor - og som binder de forskellige bykvarterer på hver side af buen sammen. Et nyt samlingspunkt for iværksættere, besøgende og naboer.

Containerbyen indeholder små iværksættersteder med spisesteder, små butikker, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere og forskellige sociale projekter. Multisalen ”Garagen” er det store omdrejningspunkt for aktivitet og for de besøgende – den fungerer både som indendørs og udendørs koncertsted, biograf og teater. Samtidig kan ”Garagen” også bruges til større arrangementer - som en slags medborgerhus.

Nyt liv under bilerne

Målet er at skabe et nyt fællesskab for områdets beboere, der kan knytte de to meget forskellige områder på hver side af Bispeengbuen sammen, og samtidig give noget tilbage til byen. Urban 13 støtter som socioøkonomisk virksomhed lokale projekter i området.

Containerbyen slog dørene op i august 2019. Hvor længe det midlertidige byrum får lov at ligge der, er stadig uklart, da der ikke er truffet beslutning om Bisepeengbuens fremtid. Men så længe den sekssporede motortrafikvej sender bilerne hen over Bispeengen, vil Urban 13 sørge for at området nedenunder emmer af liv.