x

Christiansfeld: Verdensarv i honningkagernes højborg

Tag på visit i verdensarven! Christiansfeld, der blev grundlagt i 1773 af brødremenigheden herrnhutterne, er gennem 13 år blevet restaureret fra top til tå, bl.a. med støtte fra Realdania. Vi kigger forbi for at smage på historien og byens herlige honningkager. Arrangementet er for medlemmer, deltagerne udvælges ved lodtrækning, og hver vinder får 2 billetter.

Arrangementet er afholdt

Dato
27. august 2016

Tidspunkt
kl. 16.00 — kl. 18.30

Adresse
Lindegade 25
6070 Christiansfeld

Udsolgt

Se alle arrangementer
Christiansfeld: Verdensarv i honningkagernes højborg

Realdanias særarrangement i Christiansfeld

Tag på visit i verdensarven og oplev en by fra år 1773. Christiansfeld, der blev grundlagt dengang af brødremenigheden herrnhutterne, er gennem 13 år blevet restaureret fra top til tå bl.a. med Realdaniastøtte, og i 2015 blev den optaget på UNESCO’s kulturarvsliste. Den 27. august 2016 kigger Mit Realdania forbi for at smage på historien og byens herlige honningkager. Arrangementet er for medlemmer og deltagerne udvælges ved lodtrækning.

Bykernen i Christiansfeld er et kulturmiljø af international historisk betydning. Samtidig er Christiansfeld et af landets tidligste eksempler på en egentlig byplanmæssig helhedstænkning, og betragtes som unik i kraft af sin historie og uspolerede homogenitet. Christiansfeld fremstår i dag næsten som da bygningerne blev opført for mere end 200 år siden.

Læs mere om projektet

Adresse
Brødremenighedens Hotel, Lindegade 25, 6070 Christiansfeld.

Tid
Lørdag den 27. august 2016, kl. 14.00-16.15.

Mødested
På hotellet.

Program
Kl. 14.00-14.45: Velkomst og oplæg ved arkitekt Jørgen Jessen og leder Birgitte Lamp om baggrunden for by-bevaringsprojektet og vejen frem mod optagelsen på UNESCOs liste over Verdensarv. 

Kl. 14.45-16.00: Byvandring rundt i Christiansfeld, hvor Jørgen Jessen fortæller den levende historie om byen og renoveringen. Vi bliver præsenteret for bygninger som de tre korhuse, Søstrehuset, Enkehuset og Brødrehuset, Brødremenighedens Kirke, byplanen med meget mere.

Kl. 16.00-16.15: Vi slutter af ved Brødremenighedens Honningkagebageri og siger tak for i dag.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden 16. august. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at melde sig ind, gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer. Læs mere om dine medlemsfordele.

Meld dig ind