x

Besøg Danmarks ældste barokslot

Er barokken og dens svulmende interiører og brusende fontæner lige dig, så byd ind i konkurrencen om et besøg på Clausholm Slot. Vi får en rundtur inden for de gamle mure og hører om slottets ånd og bånd til fortiden, mens landskabsarkitekt Preben Skaarup tager os med gennem den renoverede haves grønne glæder. Arrangementet er for medlemmer, deltagerne udvælges ved lodtrækning, og hver vinder får 2 billetter.

Arrangementet er afholdt

Dato
31. august 2016

Tidspunkt
kl. 13.00 — kl. 15.30

Adresse
Clausholmvej 308
Voldum
8370 Hadsten

Arrangør
Realdania

Udsolgt

Se alle arrangementer
Besøg Danmarks ældste barokslot

Realdanias særarrangement på Clausholm Slot

Clausholm Slot er opført i 1690erne af Storkansler Greve Conrad Reventlow, og med sine 14 stuklofter, bemalede paneler og fine interiører er Clausholm Slot et af de smukkeste barokslotte i Danmark. Slottet er omgivet af en frodig barokhave med alléer og brusende fontæneanlæg, og modtog i 1993 Europa Nostra Prisen for restaurering af slot og park.

Realdania har støttet en renovering af haven, der fortæller en historie om vandets mange udtryksformer. Vandets forløb omkring Clausholm Slot begynder i skoven med en skovsø. Herfra ledes det via en bæk til karpedammen og videre ned i slotssøen. På Clausholm har man fokuseret på genskabelsen af tidligere eksisterende vandkaskader i barokanlægget, ligesom hele parkens vandsystem er blevet renoveret. Gårdspladsen er blevet forfinet med større belægningsflader i brosten og pigsten, og der er plantet lindetræer på begge sider af alléen samt der er kommet nye lindetræer til foran på voldgravskanten omkring slottets hovedakse.

Guiden Lars Boelskifte viser rundt på slottet og fortæller om Clausholm Slots fine historie og de mange spændende anekdoter der gemmer sig fra kælder til kvist i det gamle slot. Arkitekt Preben Skaarup viser rundt i haven, hvor han fortæller om arbejdet med restaureringen af det flotte barokanlæg. Tilslut serveres der sandwich og sodavand i den historiske slotskælder.

Læs mere om projektet

Adresse
Clausholmvej 308, 8370 Hadsten.

Tid
Onsdag d. 31. august, kl. 11.00 – 13.30.

Program
Kl. 11.00 – 11.05: Velkomst af konsulent Tim Jensen, Dansk Bygningsarv.

Kl. 11.05 – 11.55: Rundvisningens runde 1 i Slottet og Slotshaven.

Kl. 12.00 – 12.55: Rundvisningens runde 1 i Slottet og Slotshaven.

Kl. 13.00 – 13.30: Forplejning og mulighed for spørgsmål til oplægsholderne.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at melde sig ind, gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer. Læs mere om dine medlemsfordele.

Meld dig ind