x

Oplev Clemmensens eget hus - forløberen for parcelhuset

Det er en underspillet arkitektur, der møder én på Solbakkevej i Gentofte, hvor arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen i 1953 opførte deres hjem. Men på den anden side af hoveddøren åbner sig en verden af farver, detaljer og smarte løsninger.

Arrangementet er afholdt

Dato
24. september 2019

Tidspunkt
kl. 10.00 — kl. 17.00

Adresse
Solbakkevej 57
2820 Gentofte

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
75 kr. (160kr. for ikke-medlemmer)

Tilmeld Se alle arrangementer
Oplev Clemmensens eget hus - forløberen for parcelhuset

Ved første øjekast syner Karen og Ebbe Clemmensens hus af letbetonblokke og paptag ikke af meget. Men bevæger man sig indenfor, opdager man en lang række gennemarbejdede detaljer beklædt med smukke pastelfarvede, mondrianske mønstre.

Huset på Solbakkevej rummer også et væld af smarte løsninger, fx en luge i facaden til købmandsvarer, en lem i køkkenbordet til affald og et dæksel i cykelskuret til levering af koks direkte ned i fyrkælderen. Det er derfor ikke uden grund, at huset i dag betragtes som et stærkt personligt og visionært bud på rammen om det gode liv fra to personligheder i dansk arkitekturs guldalder.

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne.