x

Halldor Gunnløgssons kompromisløse mesterværk

Sortbejdsede, silkeslebne mahognivægge. Grønlandsk marmorgulv. Store glasfacader. Fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund. Arkitekten Halldor Gunnløgssons eget hus fra 1958 er et af de mest raffinerede enfamiliehuse fra den tid.

Arrangementet er afholdt

Dato
8. oktober 2019

Tidspunkt
kl. 12.00 — kl. 18.30

Adresse
Rungsted Strandvej 68
2960 Rungsted Kyst

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
75 kr. (160kr. for ikke-medlemmer)

Tilmeld Se alle arrangementer
Halldor Gunnløgssons kompromisløse mesterværk

I 1958 tegnede arkitekt Halldor Gunnløgsson en lille perle af et hus til sig selv og sin hustru Lillemor på en attraktiv strandgrund ved Rungsted Kyst. Huset var en provokation, da det blev bygget; en glasterrasse på stranden, en bolig for to elskende. Men det var også et af tidens mest elegante huse med et stort slægtskab med nogle af det 20. århundredes mest hyldede værker.

Halldor Gunnløgsson var med sit eget hus med til at præge de mange enfamilieshuse, der blev opført i Danmark i 1950-60'erne, og det har placeret ham som en af efterkrigstidens førende danske arkitekter.

Gunnløgsson var især inspireret af traditionel japansk arkitektur; de indvendige vægge er beklædt med sortbejdset træ malet så mange gange, at det minder om japansk lak, og enkelte felter er malet rød. Huset, der i princippet er ét stort rum, er spartansk indrettet og rummer kun ganske lidt inventar. Arkitekturens renhed og samspillet mellem ude og inde, som bygningens transparente glasvægge skaber, var nok i sig selv.