x

Kom til rundvisning i Roskilde Kloster

Oplev den kulturhistoriske perle midt i Roskildes travle centrum, når Realdania inviterer til rundvisning i Roskilde Kloster. Den 1. marts kan du høre spændende fortællinger om tiden som adelig, blive inviteret på forfriskninger i den enestående riddersal, se de smukke stuer og opleve det imponerende klosteranlæg, der blev bygget i 1500-tallet. Vi udlodder 30 x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Dato
1. marts 2020

Tidspunkt
kl. 14.00 — kl. 16.00

Adresse
Sankt Peders Stræde 8C
4000 Roskilde

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Kom til rundvisning i Roskilde Kloster

Realdanias medlemsarrangement i Roskilde Kloster

Klosteret, der er Danmarks første adelige jomfrukloster, er opført i genanvendte munkesten, og ligger nøjagtig, hvor dominikanermunkene "sortebrødrene" byggede deres kloster i 1200-tallet. Hovedbygningen er den ældste beboede bygning i Roskilde og rummer en smuk samling af malerier fra 1500-1700-tallet af høj kunstnerisk kvalitet samt antikke møbler og kister. Realdania har støttet restaureringen af klostrets mur, men projektet blev primært realiseret, fordi engagerede, lokale ildsjæle rejste penge til formålet.

Adresse 

Sankt Peders Stræde 8C, 4000 Roskilde

Mødested 

Ved hovedindgangen i gården.

Parkering

Der kan parkeres på den offentlige parkeringsplads lige uden for klosterporten i Sankt Ols Stræde eller på den anden side af klosteret på en stor p-plads eller P-hus (Sortebrødre Plads, indkørsel fra Dronning Margrethes Vej).

Anden information

Arrangementet er ikke egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere, da klostret har mange trapper. Hvis vejret tillader det, er der også rundvisning udendørs, så husk påklædning efter vejret.

Tid

Søndag d. 1. marts 2020, kl. 14.00-16.00

Program 

Kl. 14.00: Velkomst ved projektassistent Jamilla Lynge på vegne af Realdania.

Rundvisning i klostret (og ude hvis vejret tillader) i to hold ved klosterets egne guider.

Vi serverer et glas vin og kage i Riddersalen.

Kl. 16.00: Tak for i dag.

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest søndag den 23. februar, hvorefter vinderen får direkte besked på mail næste dag.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind