x

Sådan er livet i et seniorbofællesskab

Foredrag

Dato 21. oktober 2020

Tidspunkt
kl 17.00 — kl 19.30

Adresse
Holmegaard Værk
Glasværksvej 54
4684 Holmegaard

For medlemmer af Realdania

Se alle arrangementer

Deler man også hækkesaks og gæsteværelse? Realdanias indsats ”Rum og fællesskab for ældre” skal reducere ældres ensomhed og fremme livskvaliteten i alderdommen. Få en situationsrapport fra 50+ bofællesskaber i hele landet den 21. oktober, når Max Pedersen fra Institut for Bygningskunst og Design samt beboere fra seniorbofællesskaber fortæller om livet i et moderne bofællesskab. Vi udlodder XX x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Sådan er livet i et seniorbofællesskab

Realdanias medlemsarrangement om seniorbofællesskaber i Holmegaard Værk 

Undersøgelser viser, at omkring 104.000 ældre føler sig ensomme. Derfor arbejder Realdania for at udvikle og forbedre boformer og sociale fællesskaber, som kan fremme livskvaliteten.

Læs mere om Realdanias projekter om bofællesskaber

Adresse 

Holmegaard Værk, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard. 

Tid

Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 17.00 - 19.30. 

Mødested 

Personalet viser vej. 

Parkering 

Stop og parker ved det store røde Realdania-flag på vej ind mod Glasværksvej 55. Der vil være en person, der anviser vejen ind til Ny Holmegaard.

Program 

Kl. 17.00: Velkomst ved salgs- og marketingchef Lars-Henrik Kieler fra Ny Holmegaard, der løfter sløret for noget af det, man vil kunne opleve, når stedet åbner.

Moderator Steen Breiner giver en kort intro til foreningen Realdania og præsenterer aftenenes program. 

Projektchef i Realdania, Stig Hessellund, fortæller om Realdanias initiativ omkring seniorbofællesskaber og de mange nye af slagsen, som allerede nu er på vej rundt om i landet. 

Max Pedersen fra Institut for Bygningskunst og Design, KADK, antroplog med speciale i seniorbofællesskaber, beretter om, hvordan det står til ude i bofællesskaberne. 

Tid til en pause og en sandwich. 

Naboerne Berit Sandfeld og Søren Sørensen er veteraner og har boet i seniorbofællesskabet i Farum i knap fem år. De var selv med til at tage initiativ til det og deler ud af deres erfaring. 

Ægteparret Marianne Albertsen og Steen Kjærsgaard har indtil for nylig haft et økologisk landbrug ved Faxe. Nu er de flyttet ind i de spritnye seniorbofællesskab Kamelia Hus ved Grønttorvet i Valby. Hør om deres rejse og erfaringer. 

Fælles spørgsmål ved Steen Breiner. Alle deltagere er på scenen og besvarer spørgsmål fra publikum. 

Kl. 19.30: Tak for i dag. 

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest fredag den 2. oktober 2020, hvorefter vinderen får direkte besked på mail næste dag.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind