x

Vind månedens bog om det byggede miljø

Konkurrence

Dato 01. november 2021

Tidspunkt
kl 08.00 — kl 08.00

Adresse
Hele landet

For medlemmer af Realdania

Deltag i vores konkurrence for nye medlemmer og vind en af de mange spændende bøger, som vi har støttet. Bliv klogere på bygningsarv, boligmiljøer, byudvikling og meget mere bygget miljø, når vi udtrækker 5 bogvindere hver den første i måneden.

Vind månedens bog om det byggede miljø

Bogpræmier i 2021

Vind en af de mange spændende bøger, som vi har støttet. Tilmeld dig konkurrencen og angiv i tilmeldingen, hvilken af disse bøger, du ønsker at vinde. Læs konkurrencebetingelserne nederst på siden.

BLOX i København
I 2018 åbnede arkitekturens knudepunkt BLOX på havnefronten i København, og i dag huser bygningen blandt andet Dansk Arkitektur Center og en række design- og kulturvirksomheder. Bogen om BLOX, der er tegnet af den hollandske tegnestue OMA og finansieret af Realdania, fortæller historien om bygningens tilblivelse og grundidé gennem interviews og essays.

Læs mere om bogen

Turen går til Realdania
Politikens Forlag har udgivet Turen går til Realdania. I bogen beskriver forfatteren et bredt udvalg af de projekter, som vi har bidraget til over hele Danmark – i det velkendte format fra de øvrige bøger i Turen går til-serien. Dette er 2. udgave, udgivet november 2019.

Læs mere om bogen

Amtmandsboligen i Hjørring
Amtmandsboligen er opført i Hjørring i 1910 efter tegninger af en af de centrale skikkelser i dansk arkitekturhistorie i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet: Hack Kampmann. Læs om arkitekten, restaureringen og livet som udfoldede sig i huset for 100 år siden.

Læs mere om bogen

Ambergs Tinghus i Esbjerg
Esbjergs ting- og arresthus er tegnet af arkitekt H.C. Amberg i 1892. Huset repræsenterer afslutningen på de mange råd-, ting- og arresthusbyggerier, som skød op over hele Danmark i anden halvdel af 1800-tallet, og står i dag som et kraftfuldt udtryk for den udvikling, som Esbjerg gennemgik omkring 1900-tallet.

Læs mere om bogen

Bindesbølls Rådhus i Thisted
Mød arrestforvareren i Thisted anno 1770, læs anekdoter fra arresten og se den arkitekturhistoriske beskrivelse og analyse af Bindesbølls historicistiske rådhusbyggeri fra 1853. Bogen indeholder også en beskrivelse af de restaureringsmæssige udfordringer og valg, der er truffet i forbindelse med den gennemgribende restaurering af Thisteds imponerende rådhusbygning.

Læs mere om bogen

Bispebjerg Bakke i København
Læs historien om slangen på Bispebjerg, tegnet af billedhuggeren Bjørn Nørgaard, fuld af drømme og visioner for et anderledes boligbyggeri og skabt af håndplukkede materialer og hæderkronet håndværk. Gennem samtaler med nogle af byggeriets nøglepersoner giver den rigt illustrerede bog et indblik i en skabelsesproces, der har formået at sammensmelte kunst og arkitektur.

Læs mere om bogen

Fæstningens Materialgård i København
I hjertet af København ligger det fredede anlæg, Fæstningens Materialgård, som har fået nyt liv og formål. I et samarbejde med Kulturstyrelsen har bygninger fået status som demonstrationsprojekt, for at vise, hvordan man kan tænke energirenovering i fredede bygninger. Bogen fortæller om historien og processen, resultaterne og erfaringerne.

Læs mere om bogen

Tietgens Ærgrelse i København
Tietgens Ærgrelse er et moderne byggeri i København, tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton. Etageejendommen udgør den sidste brik i samlede bebyggelse, som finansmanden C.F. Tietgen lod opføre omkring Marmorkirken i 1800-tallet.

Læs mere om bogen

Konkurrencebetingelser

  • Du kan deltage i lodtrækningen i op til 30 dage efter du er blevet medlem af Realdania.
  • Hver den 1. i måneden trækker vi 5 vindere blandt alle konkurrencedeltagere fra de seneste 30 dage, der har tilmeldt sig med fuldt navn, gyldig mailadresse og postadresse.
  • Vinderne får besked direkte via e-mail senest 4 hverdage efter den 1. i måneden, såfremt korrekt e-mail er opgivet ved deltagelse. Vær derfor opmærksom på, om du får besked i din indbakke. 
  • Ansatte i foreningen Realdania, Realdania By & Byg, Videncentret Bolius og medlemmer af deres husstande kan ikke deltage i konkurrencen.
  • Præmierne kan ikke ombyttes til andre varer eller til kontanter. Alle skatter og afgifter til staten er betalt.
  • Som deltager i konkurrencen, accepterer du ovennævnte konkurrenceregler.