x

Vind månedens bog om det byggede miljø

Deltag i vores konkurrence for nye medlemmer og vind en af de mange spændende bøger, som vi har støttet. Bliv klogere på bygningsarv, boligmiljøer, byudvikling og meget mere bygget miljø, når vi udtrækker 10 bogvindere hver den første i måneden.

Konkurrence

Dato 01. januar 2023

Tidspunkt
kl. 08.00 — kl. 08.00

Adresse
Hele landet

For medlemmer af Realdania

Vind månedens bog om det byggede miljø

Bogpræmier i 2022

Vind en af de mange spændende bøger, som vi har støttet. Tilmeld dig konkurrencen og angiv i tilmeldingen, hvilken af disse bøger, du ønsker at vinde. Læs konkurrencebetingelserne nederst på siden.

Turen går til Realdania
Politikens Forlag har udgivet Turen går til Realdania. I bogen beskriver forfatteren et bredt udvalg af de projekter, som vi har bidraget til over hele Danmark – i det velkendte format fra de øvrige bøger i Turen går til-serien. Dette er 3. udgave, udgivet 2022.

Læs mere om bogen

 

Ilulissat Isfjordscenter
Bogen beskriver tilblivelsen af Isfjordscentret fra de første tanker til den endelige åbning. Dette er den danske version af bogen, som også findes i en engelsk og grønlandsk version.

Læs mere om bogen

 

Esken
I 2004 købte Realdania By & Byg arkitekt Svenn Eske Kristensens eget sommerhus, Esken, i Fårevejle. Selskabet har siden gennemført en gennemgribende istandsættelse af ejendommen.

Læs mere om bogen

 

Et forsvar for storbyen
Tæt, højt og fælles er vejen til bæredygtighed i det 21. århundrede. Denne bog er et faktabaseret forsvar for storbyen. Og den bringer provokerende og nye indsigter til kampen mellem land og by.

Læs mere om bogen

 

Tietgens Ærgrelse i København
Tietgens Ærgrelse er et moderne byggeri i København, tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton. Etageejendommen udgør den sidste brik i den samlede bebyggelse, som finansmanden C.F. Tietgen lod opføre omkring Marmorkirken i 1800-tallet.

Læs mere om bogen

 

Sommerlandets arkitektur
Bogen undersøger feriehusets historiske udvikling fra Frederik 2.s lystslot til badehoteller og små, moderne shelters i naturen.

Læs mere om bogen

 

Stedet tæller
Anden udgave af publikationen 'Stedet Tæller - Perspektiver og erfaringer' zoomer ind på projekter, som i perioden 2011-2021 har fået støtte i forbindelse med kampagnen 'Stedet Tæller', og den læring, der er kommet ud af indsatsen.

Læs mere om bogen

 

Vadehavscentret
I denne bog fortælles der om Dorte Mandrups nye, anmelderroste Vadehavscenter i Ribe (2017), som er et uhyre vellykket eksempel på forankring af bygningen på et særligt sted under hensyn til klima, geograf og stedets traditionelle byggeskik.

Læs mere om bogen

 

Bag en mur af is
Bag en mur af is er et portræt af Ilimanaq ved Isfjordens udmunding. Henrik Saxgren har besøgt stedet på alle årstider og fotograferet det daglige liv i bygden, været med på rensdyrjagt og sommerfiskeri efter ørreder.

Læs mere om bogen

 

Postkortbogen "Livskvalitet på landet"
Vi bringer 20 udvalgte fotos og forklaringer på, hvad der giver danskere, der bor på landet deres høje livskvalitet. Svarene er blevet delt med landdistriksforsker Pia Heike Johansen, som en del af feltarbejdet under forskningsprojektet 'Livskvalitet i yderområder og landdistrikter'.

 

Tøndermarsken
Fotografen Henrik Saxgren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen er gået sammen om at beskrive frugtbare Tøndermarsken, hjemsted for et meget rigt og varieret dyre- og fugleliv, i billeder og tekst. 

 

Arne Jacobsens eget hus på Strandvejen
To liter hvid, to dråber sort og en dråbe oxidgul. Det kræver mange farveprøver at finde frem til det helt rette blandingsforhold, når farverne skal genskabes i det hus, som stjernearkitekten Arne Jacobsen tegnede, indrettede og farvesatte til sig selv for knap 70 år siden på Strandvejen nord for København.

 

Mini-CO2 Husene
I Nyborg opfører Realdania By & Byg projektet MiniCO2 Husene, som består af seks parcelhuse, der hver på sin måde søger at reducere CO2-forbuget i henholdsvis opførelsen, driften eller vedligeholdelsen af et parcelhus. Seks huse alle med forskellige bud på CO2-reduktion.

 

Hemmelige steder
Forfatter og fotograf Marie-Louise Høstbo tager læseren med på opdagelse i midtjysk arkitektur i sin nye bog ’hemmelige steder’, der bærer undertitlen: ’Arkitektens guide til særlige bygningsværker i det midtjyske’.

 

TIL SALG
Ny bogudgivelse byder os indenfor i de billigste huse i Danmark. TIL SALG af Jutta Marie Jessen viser hverdagens poesi i en ny foto- og kunstbog, der blandt andet er støttet af Realdania.

 

Maltfabrikken
Gennem en omfattende billeddokumentation af fabrikkens transformation, inddragelse af historisk materiale, interviews med centrale aktører og essays fortælles historier om kulturarv, fremtidsdrømme og store arkitektoniske visioner i bogen ’Folkets Fabrik’.

 

I skøn forening - Faaborg Museum
”Det smukkeste museum i landet efter Thorvaldsens”. Sådan beskrev arkitekt Carl Petersen sin ambition med Faaborg Museum, der slog dørene op i 1915.  Nu 100 år efter fejres museumsbygningen som et unikt bygningsværk, hvor håndværk og kunst smelter sammen til et fælles kunstværk. 

 

En linje i verden
Forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren står bag værket En linje i verden. Det er en fortælling fra Vestkystlinjen, som strækker sig fra Skagen og helt til Vadehavets begyndelse i Holland. Og en bog om at møde naturen som menneske.

 

Skagen Grå Fyr
En historie om Danmarks nordligste fyrtårn og et indblik i fyrmesternes liv gennem århundrede. Få alle fortællingerne om et unikt stykke Danmarkshistorie, der har fået ny fremtid. 

 

Ballonhangaren
Den 100 år gamle ballonhangar på Islands Brygge i København er en af de eneste af sin slags i Europa. Den fredede bygning vidner om en ganske særlig epoke i dansk militærhistorie, hvor den blev brugt til opbevaring af kæmpe observations-luftballoner. I bogen kan du læse om dens historie og restaureringen.

Konkurrencebetingelser

  • Du kan deltage i lodtrækningen i op til 30 dage efter du er blevet medlem af Realdania.
  • Hver den 1. i måneden trækker vi 10 vindere blandt alle konkurrencedeltagere fra de seneste 30 dage, der har tilmeldt sig med fuldt navn, gyldig mailadresse og postadresse.
  • Vinderne får besked direkte via e-mail senest 4 hverdage efter den 1. i måneden, såfremt korrekt e-mail er opgivet ved deltagelse. Vær derfor opmærksom på, om du får besked i din indbakke. 
  • Ansatte i foreningen Realdania, Realdania By & Byg, Videncentret Bolius og medlemmer af deres husstande kan ikke deltage i konkurrencen.
  • Præmierne kan ikke ombyttes til andre varer eller til kontanter. Alle skatter og afgifter til staten er betalt.
  • Som deltager i konkurrencen, accepterer du ovennævnte konkurrenceregler.