x

LIVE: Rundvisning i købmandens gård i Odense

Sæt dig til rette bag skærmen og kom med rundt i det historiske hus, Oluf Bagers Mødrene Gård, som i dag bl.a. bliver brugt til kontor for Realdania By & Byg i Odense. Undervejs hører du om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og nogle af de personer, som gennem tiden har sat deres præg på det historiske hus.

Arrangementet er afholdt

Dato
20. januar 2021

Tidspunkt
kl. 12.30 — kl. 13.15

Adresse
Nørregade 29
5000 Odense C (Rundvisningen foregår online)

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
25 kr.

Tilmeld Se alle arrangementer
LIVE: Rundvisning i købmandens gård i Odense

Oluf Bager lånte penge til kongen, bedrev handel i Nederlandene og byggede stort i Odense. Kom med indenfor i købmandsgården, som renæssancekøbmanden opførte i Odense i 1586, når Realdania By & Byg Klubben inviterer til live online-rundvisning i et af Odenses ældste verdslige huse.

Verdenshandlen voksede, borgerkrigen Grevens Fejde og reformationen i 1536 lå i fortiden. Nye eksotiske varer som kanel, kaffe og silke kom til landet. Priserne på danske stude og korn var gunstige, og det var gode tider for de danske købmænd i anden halvdel af 1500-tallet. Var man både dygtig og heldig, kunne man skabe sig en formue. Odensekøbmanden Oluf Bager var begge dele. Og blev en af byens rigeste mænd. En del af formuen blev sat i storslåede byggerier at sten og med smukt forarbejdet bindingsværk.

Kom med rundt i det stemningsfulde hus, hvor Realdania By & Byg har kontor. Få et kig ind i dagligstuen der bruges til mødelokale, det skæve køkken med klokken til pigen, printerrummet med den gamle strygejernsovn og kornloftet i tre etager. Undervejs hører du om bygningens historie, købmanden Oluf Bager og nogle af de personer, som gennem tiden har sat deres præg på det historiske hus. Du får samtidig et kig ind i Realdania By & Bygs daglige rammer.

Program

Kl. 12.30 Realdania By & Byg Klubbens Emilie Benn Østergård byder velkommen.
Kl. 12.35 Historiker i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, viser huset frem ledsaget af gode historier.
Kl. 13.15 Arrangementet er slut.

OBS! Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.

Sådan deltager du

Før rundvisningen (og senest onsdag kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. I linket medfølger også ekstramateriale om huset, som du kan orientere dig i på forhånd.
Vi sender live onsdag 12.30 til 13.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?

Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Oluf Bagers Mødrene Gård

Huset i Nørregade 29 i Odense er opført i 1586 af forretningsmanden Oluf Bager. Han var en entreprenant, selvgjort forretningsdrivende i 1500-tallets Odense og en af landets rigeste borgere, som ved flere lejligheder lånte kongen penge. Gennem godt 400 år har bygningen undergået store forandringer, ligesom anvendelsen af huset er skiftet meget over tid. I dag går historiske lag og moderne brug hånd i hånd, og huset fungerer som kontorejendom for Realdania By & Byg, der også ejer huset. Læs mere her Oluf Bagers Mødrene Gård