x

Åbent hus i Søetatens Pigeskole

To års restaurering er slut, og over to dage holder Realdania By & Byg åbent hus i arkitekt Seidelins skole for søetatens pigebørn fra 1858. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Arrangementet er afholdt

Dato 07. maj 2022

Tidspunkt
kl. 11.00 — kl. 16.00

Adresse
Borgergade 111
1300 København K

Adgang for alle

Se alle arrangementer
Åbent hus i Søetatens Pigeskole

Kom til Åbent Hus i Søetatens Pigeskole i Nyboder

Alle er velkomne, og arrangementet er gratis

Lørdag den 7. og søndag den 8. maj
Begge dage klokken 11-16


I 2020 tog Realdania By & Byg fat på en omfattende restaurering af arkitekt Bernhard Seidelins 164 år gamle pigeskole i Borgergade.

I bygningens højloftede aula er årtiers lag-på-lag af hvid plastikmaling nu nænsomt afrenset, og resultatet er enestående! De nu blotlagte vægge i mønstermurede formsten, smukt forarbejdet træværk og ikke mindst gipsrelieffer efter Thorvaldsen viser sig fra sin bedste side. Aulaen flankeres af de genskabte klasseværelser i historicistiske farver med mørke kasettelofter ligeledes genskabt i forbindelse med restaureringen. 

Ved åbent hus arrangementet kan du opleve den færdigrestaurerede bygning på egen hånd. 

Arrangementet er gratis, kræver ingen tilmelding og alle er velkomne. 


Kom på guidede rundvisninger

Vil du blive klogere på bygningens historie og vores restaurering? Så kom med på guidede rundvisninger i dagene op til Åbent Hus. I selskab med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen tager Realdania By & Byg Klubben dig med rundt i hele bygningen ledsaget af historien om huset og restaureringen.

Deltagelse i de guidede rundvisninger kræver tilmelding:


Tilgængelighed
Søetatens Pigeskole er et byggeri i to etager uden elevator. Aulaen kan fint beses fra stueetagen.

Parkering
Bygningen ligger i det indre København, hvor parkeringsmulighederne er begrænsede. Til gengæld er huset inden for gåafstand af Marmorkirken Station.