x

Besøg fantasibyen Filantropolis i DOK5000, Odense

Tag hele familien med til en oplevelsesrig lørdag i fantasibyen Filantropolis, bygget særligt til vores medlemmer i Odenses smukke havnehal DOK5000. Vi byder indenfor til skattejagt, vandleg, æblemostning, Taberludo, VR-briller, genbrugsbyggeprojekter, smagsprøver, viden, gode råd og mange flere aktiviteter for både store og små. I kan også glæde jer til at høre sange fra Hjalmer og underholdning fra dagens vært Sofie Østergaard, kendt fra Versus, MGP og Ramasjang. Ses vi?

Festival

Dato 27. august 2022

Tidspunkt
kl. 11.00 — kl. 15.00

Adresse
DOK5000
Havnegade 20
5000 Odense

For medlemmer af Realdania

Besøg fantasibyen Filantropolis i DOK5000, Odense

Realdanias medlemsarrangement: Filantropolis i DOK5000

Gå på opdagelse i fantasibyen Filantropolis' kvarterer og oplev livet i de spændende bygninger, når alle os fra Realdania byder jer indenfor lørdag den 27. august fra kl. 11 til 15. 

Byens gader og bydele vil være beboet og befolket af nogle af de mange støttede projekter, der byder dig velkommen til en dag fyldt med aktiviteter både for børn og voksne.

Vi glæder os til at se dig og din familie til en inspirerende og oplevelsesrig dag i Filantropolis!

Adresse 

DOK5000, Havnegade 20, 5000 Odense

Tid 

Lørdag den 27. august 2022, kl. 11.00 – 15.00

Særlig info 

Dagen byder på smagsprøver og servering af en let frokost, men alle er velkomne til at medbringe egen madpakke, hvis I har særlige behov.

Program for Torvescenen  

Vært: Sofie Østergaard 

Sted: Byens Torv  

Kl. 11.20: Velkommen! 
Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård byder alle velkommen til en oplevelsesrig dag i Filantropolis.

Kl. 11.30: Sofie Østergaards guide til Filantropolis 
Sofie Østergaard får besøg på scenen af et udvalg af Filantropolis' ”beboere”. Sofie deler også ud af sine personlige tips til, hvad du kan opleve i Filantropolis. 

Kl. 12.30: Koncert med Hjalmer 
Er dit yndlingsnummer "Verden i farver", "Hvis du går" eller "Folk som os"?! Glæd dig til, at singer-songwriter Hjalmer kommer forbi Torvescenen og giver en koncert. 

Kl. 13.30: Samtalesalon: Sådan puster vi liv i fællesskaber 
Hvordan skaber vi mere fællesskab i fremtidens lokalsamfund og mindre byer? Rundt om i landet skaber ildsjæle nye fællesskaber ved at puste liv i gamle og nye bygninger. Sofie Østergaard i samtale med udvalgte ildsjæle, der alle via det byggede miljø har skabt nye fællesskaber. Ildsjælene er: Kristian Krog, initiativtager og direktør i kulturcentret Maltfabrikken, Anne Bejlegård List, frivillig og formand i kulturhuset Polymeren og Sarah Smed, daglig leder af Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg. 

Kl. 14.00: I den varme stol: Fællesskaber og filantropi 
Hvordan kan Realdania være med til at skabe mere fællesskab og livskvalitet i fremtidens byer og lokalsamfund? Samtale mellem Sofie Østergaard og adm. direktør i Realdania Jesper Nygård. 

Kl. 14.30: Underholdning med Sofie Østergaard 
Vær med, når Sofie Østergaard er vært i en skør, udfordrende og sjov aktivitet, hvor børn og voksne konkurrerer mod hinanden. 

Aktiviteter i Filantropolis kl. 11.00-15.00 

Havnen
Vand er skønt i byen, men også en udfordring, når der kommer for meget. Her kan du teste, hvordan vand bevæger sig, høre om, hvordan du kan forebygge oversvømmelse ved skybrud og stormflod, og få smagsprøver på mad og drikke, der har forbindelse til vand og det maritime liv. 

Turistbureauet
I Turistbureauet kan du møde Realdania-medarbejderne, Realdanias adm. direktør Jesper Nygård og høre om Realdanias filantropiske indsatser. Her kan du også få vores årsmagasin, postkort, “Turen går til Realdania”, hente skattekort og få præmier udleveret.

Eksperimentalvej
På Eksperimentalvej kan du prøve VR-briller og besøge vores støttede projekter ude i landet. Du kan også få viden og inspiration til at bo mere bæredygtigt. Og så kan du kreere din egen glasmosaik, spille Taberludo og meget, meget mere.

Fællesskabsfabrikken
I Fællesskabsfabrikken inviteres du både ind til leg, mostning af æbler og til at skabe små og store kunstværker sammen med alle de andre besøgende. Her kan du møde Sulelængen i Magtenbølle, Dansk Arkitektur Center, Cirkusmuseet og Faaborg Museum.

Byens Torv og Spiseriet
Byens Torv huser Torvescenen, hvor du kan høre musik og få hvilet benene – og lejlighedsvis ørerne. I Spiseriet kan du nyde kaffe og kage og andre gode smagsprøver.

Naturbydelen
Tæt kontakt til naturen er godt for de fleste – også for byboere. I Naturbydelen kan du møde fugle, blomster og vanddyr. Og her kan du blive inspireret til at besøge noget af den særlige natur, der også er i Danmark.

Helsingborggade
Filantropolis er vokset ud af DOK5000 og ud i Helsingborggade uden for hallen. Ude i det fri kan du lave dit eget spil og bygge lige det, du har lyst og fantasi til, i genbrugsmaterialer. Du kan også smage på fynske specialiteter fra vores grill.

Dem skal du møde… 

Vi glæder os til at introducere dig for en lang række af de projekter, som vi har støttet. Menneskerne bag disse skønne organisationer og steder bidrager alle helt uundværligt til at øge livskvaliteten i det byggede miljø for os alle i hele landet:

 • Faaborg Museum
 • Vadehavscentret
 • Glasmuseet Ebeltoft
 • Ærø Whiskyhus
 • Cirkusmuseet
 • Videncentret Bolius
 • Maltfabrikken
 • Sulelængen
 • Polymeren
 • Dansk Arkitektur Center
 • Danmarks Forsorgsmuseum
 • Tønder Kommune
 • Odense Kommune
 • Middelfart Kommune

Og selvfølgelig alle os fra foreningen Realdania.

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS i dagene før arrangementet. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.