x

Kick-off-event på indsatsen Bevar Mere – Fremtidens boliger i nutidens bygninger

Hvordan skaber vi fremtidens boliger og boligmiljøer i de bygninger og bebyggelser, vi allerede har, så vi kan reducere klimaaftryk og ressourceforbrug?

Arrangement

Dato
22. august 2024

Tidspunkt
kl. 14.00 — kl. 16.30

Adresse
Vandværket
Rabarbervej 2
2400 København NV

Adgang for alle

Kick-off-event på indsatsen Bevar Mere – Fremtidens boliger i nutidens bygninger

På Siljangade i København er en tidligere bogdistributionscentral transformeret til et unikt co-working og co-living koncept, der kombinerer bolig, erhverv og fællesskaber.

Kreditering: Renoverprisen. Niels Nygaard, Thomas Rockall Muus, Juul Frost Arkitekter, NREP

Grundejernes Investeringsfond, Landbyggefonden, Dreyers Fond og Realdania går nu med 45 mio. kr. i ryggen og et fireårigt sigte sammen om at skabe viden om og eksempler på, hvordan byggebranchen og danskerne kan bevare frem for at bygge nyt.

Kom til kick-off event på den nye indsats og bliv klogere på, hvordan man kan tage del i og få glæde af Bevar Meres aktiviteter de næste fire år. Vi sparker indsatsen i gang med spændende oplæg med nyeste viden og erfaringer og inviterer deltagere til at bidrage med gode idéer til fremtidige aktiviteter i indsatsen.

Herudover løfter vi sløret for allerede planlagte aktiviteter og nyeste resultater fra indsatsens indledende analyser om den sociale værdiskabelse af at bo i renoverede og transformerede boliger. 

Oplægsholdere

  • Abelone Køster med nyeste resultater fra ’Klimadata for renovering’. Abelone er senior specialist i COWI. 
  • Esben Dannermand Frost med casesamlingen ‘Nye Boliger i Gamle bygninger’. Esben er tegnestueleder og arkitekt MAA hos Anna Mette Exner Arkitektur. 
  • Stina Rask Jensen med ny evaluering af brugernes oplevelse af at bo renovererede/transformerede bygninger. Stine er Phd arktiekt MAA hos AART. 
  • Tine Lange og Jesper Ole Jensen med indsigter fra projektet IGENBO. Tine er partner i Responsible Assets, og Jesper er seniorforsker på BUILD. 
  • Niels Toft med rapporten ’Potentialer for indretning af flere boliger i den eksisterende bygningsmasse’. Niels er Bæredygtighedschef i Sweco Architects Denmark. 
  • Mia Baarup Tofte med de nyeste erfaringer fra Boliglaboratorium. Mia er sekretariatsleder i Boliglaboratorium. 
  • Charlie Steenberg med forskningsresultater fra PhD-projektet PARCEL–HUS-KVARTER. Charlie er Phd-forsker på KADK.