x

Gode grunde til at blive medlem

Som medlem i Realdania får du først og fremmest mulighed for at gøre din indflydelse gældende. Du er som medlem med til at vælge Realdanias øverste myndighed, repræsentantskabet.

Hvad kan jeg som medlem?

Som medlem i Realdania har du mulighed for at gøre din indflydelse gældende, idet du kan være med til at vælge medlemmer til Realdanias repræsentantskab i dit valgområde. Repræsentantskabet er Realdanias øverste myndighed, og som medlem er du automatisk tilknyttet et af vores 10 valgområder.

Valgmøderne er samtidig en mulighed for en aften i godt selskab med Realdania og andre medlemmer, hvor du ud over at deltage i repræsentantskabsvalget bl.a. kan høre om Realdanias projekter i dit område, nyde lidt underholdning og en god middag.

Læs mere om de geografiske valgmøder her  

Du kan også tilmelde dig en af vores faglige valggrupper. Her holdes også valgmøder med valg til repræsentantskabet.

Læs mere om de faglige valgmøder her

Social kant og arkitektonisk værdi

”Vi kan især godt lide de projekter, der har en social kant ud over en arkitektonisk værdi. Vi har været medlemmer siden 2003 og har været til valgmøde før. Siden sidste valgmøde er Realdania kommet endnu tættere på os, fordi der er kommet flere gode projekter i Østjylland.

Vi har set mange af projekterne og bl.a. været i Vemb i Vestjylland og set kulturstedet Nørre Vosborg. Vi er begejstrede for både bæredygtige boliger, byudviklingsplanerne for godsbaneområdet i Aarhus og ideen i Hasle med kælkebakkerne, som vi kalder dem (red. kampagnen Bedre Byrum).”

Michael Lunøe og Inge Lise Pedersen, Aarhus

Hvad kræver det at være medlem?

Du skal eje fast ejendom for at blive medlem af Realdania. Det koster ikke noget at være medlem. Valgmøderne er frivillige og gratis. Du hæfter ikke for noget. Og du kan til enhver tid skriftligt melde dig ud igen.  

Hvorfor er jeg allerede medlem af Realdania?

Realdania opstod, da RealDanmark A/S i 2000 blev solgt til Danske Bank A/S. RealDanmark A/S var indtil da ejet af Realdania, som den gang hed Foreningen Realdanmark. Med salget blev realkreditvirksomheden og foreningen adskilt, og foreningen fik et nyt formål. Medlemmerne af Foreningen Realdanmark var altså ikke længere medlem af en forening, som drev realkreditvirksomhed, men af en forening, som drev filantropisk virksomhed. I den forbindelse fik samtlige medlemmer et brev med tilbud om at bekræfte deres medlemskab af Realdania. Du kan også have meldt dig ind efterfølgende.