x

Hvordan sikrer vi levende bymidter? Debatsamtale fra Folkemødet 2021

Video

Dato
18. juni 2021

Længde
50 m 15 s

Debatsamtale fra Folkemødet 2021.
Optagelse af livestream fra den 18. juni 2021.

Nøgleaktører drøfter anbefalinger fra Partnerskab for levende bymidter.  

Vores byer er i forandring. For selvom danskerne i stigende grad bosætter sig i byerne, kæmper mange bymidter med butiksdød og tomgang. Sværest ser det ud i de mindre og mellemstore byer, hvor de historiske bymidter risikerer at miste deres funktion som mødested og ankerpunkt for handel, kultur, fællesskab og stedsidentitet. 

Spørgsmålet er: Hvad skal skabe liv i vores bymidter i fremtiden? Hvilken rolle skal bymidten spille i vores hverdag? Og hvorfor er bymidten værd at kæmpe for?

Det seneste år har et partnerskab mellem erhvervsliv, detailhandel, interesseorganisationer, ejendomsejere, foreninger, stat og kommuner arbejdet med de her spørgsmål. Resultatet er en helt ny rapport fra Partnerskab for levende bymidter med anbefalinger til, hvordan vi sikrer levende bymidter i vores mindre og mellemstore byer. Vi diskuterer rapportens hovedkonklusioner og anbefalinger med en række af de aktører, der står med nøglen til at sikre levende og robuste bymidter langt ind i fremtiden.

Mød John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, Laila Kildesgaard, direktør, KL, Sigmund Lubanski, konst. direktør, Bolig- og Planstyrelsen, Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune og Jesper Nygård, adm. direktør, Realdania.

Moderator: Lisbeth Knudsen, strategidirektør, Altinget & Mandag Morgen.