x

Genbesøg - Lønstrup Gl. Biograf

Video

Dato
2022

Længde
4 min. 48 sek.

Lønstrup Gl. Biograf er et af de ildsjæleprojekter, der har modtaget en bevilling gennem vores kampagne Underværker. Med Genbesøg har vi besøgt biografen og hørt mere om bygningens historie, stedets mange muligheder og det store fællesskab, det giver til byen.

Under temaet 'Ildsjæle der bygger' ser vi nærmere på 109 projekter drevet af ildsjæle. Fælles for dem alle er, at det er mere end 5 år siden, at de modtog deres støtte og bevilling fra Realdania. Ud af de 109 ildsjæleprojekter er 77 projekter i live og trives fem år efter bevillingen, 10 projekter er transformeret til andet indhold, 11 projekter skranter, mens 11 er lukket ned. 

Et af de projekter, der trives er Lønstrup Gl. Biograf. Biografen er opført i 1918 og drives i dag af et anpartsselskab og flere lokale ildsjæle. Stedet er nu ikke længere kun biograf, men også cafe og koncertsted om sommeren samt kulturhus med rum for månedlige fællesspisninger om vinteren. Stedet har et aktivt fællesskab med et medlemstal på over 400 og indbefatter ikke kun borgere fra Lønstrup, men fra hele oplandet. 

Biografens mange medlemmer kæmpede dog med kulde, dårlig isolering og dårlig lyd i biografsalen og modtag derfor bevilling fra Realdanias kampagne Underværker til at renovere stedet. For at udnytte husets fulde potentiale med mange forskelligartede aktiviteter er salen blevet ombygget med bl.a. isolering og akustikløsninger, ligesom indgangspartiets originale bygningsdele er restaureret og tilbageført. Ildsjæleprojektet både sikre det lokale fællesskab og skaber øget livskvalitet for beboerne i byen. Dermed har det bygget videre på Lønstrups positive udvikling som en by med et dynamisk, kulturelt og fællesskabsorienteret lokalsamfund. 

Se med, når biografens ildsjæle fortæller om bygningens historie, stedets mange muligheder og det store fællesskab, det giver til byen.

Filmen er produceret af Søren Lynggaard og Niels Buhl.