x

Clemmensens eget hus: Oplev huset som vendte ryggen til de andre

Pressemeddelelse 30. maj 2018

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne. Onsdag den 6.juni viser Realdania By & Byg rundt i det detalje- og farverige hus.

En hejselem, der åbner køkkenet mod stuen; en luge i facaden til indlevering af købmandsvarer, en lem i køkkenbordet til affald i den udendørs skraldespand og et dæksel i cykelskuret til levering af koks direkte ned i fyrkælderen. En lang række gennemarbejdede detaljer, smukt indpakket i pastelfarvede, mondrianske mønstre.

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne - også de to sønner, Jens og Lars.