x

Clemmensens eget hus: Oplev huset som vendte ryggen til de andre

Pressemeddelelse

30. maj 2018

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne. Onsdag den 6.juni viser Realdania By & Byg rundt i det detalje- og farverige hus.

En hejselem, der åbner køkkenet mod stuen; en luge i facaden til indlevering af købmandsvarer, en lem i køkkenbordet til affald i den udendørs skraldespand og et dæksel i cykelskuret til levering af koks direkte ned i fyrkælderen. En lang række gennemarbejdede detaljer, smukt indpakket i pastelfarvede, mondrianske mønstre.

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne - også de to sønner, Jens og Lars.

"{"commands":[{"click":"chrome:common:edititem({command:\"webedit:open\"})","header":"Rediger det relaterede element","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/cubes.png","disabledIcon":"/temp/cubes_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Redigerer dette element i indholdsredigeringsværktøjet.","type":"common"},{"click":"chrome:rendering:personalize({command:\"webedit:personalize\"})","header":"Brugertilpas","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/users_family.png","disabledIcon":"/temp/users_family_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Brugertilpas komponent.","type":"sticky"},{"click":"chrome:rendering:editvariations({command:\"webedit:editvariations\"})","header":"Rediger variationer","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/windows.png","disabledIcon":"/temp/windows_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Rediger variationer.","type":"sticky"}],"contextItemUri":"sitecore://master/{96E8D62C-2876-4A08-9BDA-5390E5A18029}?lang=da&ver=1","custom":{},"displayName":"Quote","expandedDisplayName":null}Folk syntes, det var et mærkeligt hus med dets gasbeton-facader, paptag og betongulve. Det skilte sig også meget ud, ikke mindst fordi det nærmest vendte ryggen til de andre huse."

{"commands":[{"click":"chrome:common:edititem({command:\"webedit:open\"})","header":"Rediger det relaterede element","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/cubes.png","disabledIcon":"/temp/cubes_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Redigerer dette element i indholdsredigeringsværktøjet.","type":"common"},{"click":"chrome:rendering:personalize({command:\"webedit:personalize\"})","header":"Brugertilpas","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/users_family.png","disabledIcon":"/temp/users_family_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Brugertilpas komponent.","type":"sticky"},{"click":"chrome:rendering:editvariations({command:\"webedit:editvariations\"})","header":"Rediger variationer","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/windows.png","disabledIcon":"/temp/windows_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Rediger variationer.","type":"sticky"}],"contextItemUri":"sitecore://master/{96E8D62C-2876-4A08-9BDA-5390E5A18029}?lang=da&ver=1","custom":{},"displayName":"Name","expandedDisplayName":null}Jens Clemmensen

{"commands":[{"click":"chrome:common:edititem({command:\"webedit:open\"})","header":"Rediger det relaterede element","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/cubes.png","disabledIcon":"/temp/cubes_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Redigerer dette element i indholdsredigeringsværktøjet.","type":"common"},{"click":"chrome:rendering:personalize({command:\"webedit:personalize\"})","header":"Brugertilpas","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/users_family.png","disabledIcon":"/temp/users_family_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Brugertilpas komponent.","type":"sticky"},{"click":"chrome:rendering:editvariations({command:\"webedit:editvariations\"})","header":"Rediger variationer","icon":"/temp/iconcache/office/16x16/windows.png","disabledIcon":"/temp/windows_disabled16x16.png","isDivider":false,"tooltip":"Rediger variationer.","type":"sticky"}],"contextItemUri":"sitecore://master/{96E8D62C-2876-4A08-9BDA-5390E5A18029}?lang=da&ver=1","custom":{},"displayName":"CompanyTitle","expandedDisplayName":null}[Ingen tekst i felt]

{{ title }}

{{ description }}