x

Huset har et areal på 199 kvadratmeter og et samlet bruttoetageareal på i alt 316 kvadratmeter. Ejendommen ligger i smukke omgivelser ved den fredede Hundesømose i Gentofte Kommune.

Karen og Ebbe Clemmensens hus er et af de mere eksperimenterende i kvarteret og fremstår med en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog og leg med helhed, detaljer og farver. Den meget uformelle holdning til arkitekturen kommer til udtryk ved en ærlig og enkel sammenstilling af rustikke, beskedne og prisbillige materialer. Husets uortodokse arkitektur er en bevidst modreaktion mod samtidens mere formelle arkitekturopfattelse med påvirkninger fra international modernisme.


Realdania By & Byg overtog ejendommen for at bevare huset for eftertiden som et unikt udtryk fra arkitekternes hånd, som samtidig repræsenterer tidens strømninger og holdning til arkitektur.

Hvis du ønsker at se huset, beder vi om, at du viser hensyn, da huset er udlejet til privat beboelse. Adgang kun efter aftale. Kontakt info@realdaniabyogbyg.dk for evt. besigtigelse.

Læs mere om Realdania By & Bygs projekter

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Arrangementer

Vis flere

Karen og Ebbe Clemmensen

Bygningsopgaver, restaureringer og møbler - ægteparret Clemmensens produktion spænder vidt. Karen (1917-2001) og Ebbe (1917-2003) satte gennem 50 år præg på dansk arkitektur med værker som Kildeskovshallen i Gentofte, Skive Seminarium og LO-skolen i Helsingør.

De stod tillige bag restaureringsopgaver og møbelproduktion, og deres faglige og kunstneriske spænd var stort. Det personlige engagement, som kendetegnede dem begge, skinner tydeligt igennem i deres mangeartede, unikke arbejder.

Huset i Gentofte opførte de til dem selv og deres to sønner. Huset virkede som kombineret hjem og tegnestue indtil virksomheden krævede mere plads og måtte flytte til København. Arealerne blev dog fortsat anvendt af parret til hjemmearbejde. 

Læs mere om arkitekternes egne huse

Restaurering

Efter Realdania By & Bygs overtagelse gennemgik huset en gennemgribende restaurering. Gulvet i huset er blevet belagt med beton og malet. I fløjen mod vejen er det stadig den originale gulvvarme, der ligger i gulvet, mens varmekilden i værelsesfløjen oprindeligt var elektrisk loftvarme, hvilket ikke virkede efter hensigten og derfor nu er udskiftet med radiatorer. 

Anvendelsen af farver er yderst veldefineret - fortrinsvis pastelfarver, men med få indslag af rødt, gråt og sort. Der er kælet for indgangspartiet og garagen med gule nuancer samt gråt, sort og enkelte røde striber, komponeret i et mondriansk mønster. Samme mondrianske inspiration går igen på køkkenvæggen mod spisepladsen, hvor skabslåger, hejselem og skuffer markerer sig fantasifuldt med farvesætning i sorte, gule, grå og turkise felter. Mod haven er vinduernes udvendige stafferinger angivet med en smal turkis stribe, mens brystninger er holdt i gul og sort. 

Siden Realdania By & Bygs overtagelse har huset fået nyt tag i stil med det oprindelige af tagpap. 

Huset er i dag lejet ud til en privat familie, der bruger huset som hjem og tegnestue.

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}