x

Nu påbegyndes byggeriet af den nye kræftrådgivning ved Herlev Hospital

Nyhed 30. november 2017

Mandag 11. december bydes der velkommen på den rå byggegrund på Herlev Ringvej 75 til 1. spadestik på en ny kræftrådgivning. Om præcis et år mødes forbipasserende af et helt andet syn, når kræftrådgivningen tæt på Herlev Hospital vil stå klar til kræftpatienter og deres familier.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger nu den syvende og sidste kræftrådgivning i projekt Livsrum. Kræftrådgivningen opføres efter principperne om helende arkitektur og vil invitere kræftpatienter og pårørende til ro og frirum lige ved den pulserende ringvej ved Herlev Hospital.

- Når byggeriet står færdigt næste år kan vi tilbyde kræftpatienter og deres familier et smukt og helende frirum, når de står midt i en hård og krævende tid. Ingen skal stå alene med kræft, og i den nye kræftrådgivning kan alle komme ind fra gaden og få hjælp og støtte, hvis der er brug for det. Tak til Realdania for den store støtte, udtaler afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse, Laila Walther.

Huset bliver lyst og imødekommende - med et fællesrum som hjerte og med grønne uderum og faciliteter. Hensigten er, at kræftpatienter og pårørende skal kunne træde direkte fra hospitalet og ringvejens trafik ind i et rum, der skaber tryghed og ro:

 - Arkitekterne har med dette Livsrum skabt et unikt udtryk, som skaber rolige og hjemlige rammer for kræftpatienter og pårørende. Vi kan tydeligt se, at de projektforslag, som er kommet denne gang, har en stærk planløsning, som understøtter behovene for husets mange brugere, personale og frivillige. Det kan være med til at øge livskvaliteten for alle, og specielt for kræftpatienterne, som befinder sig i en sårbar situation i livet, siger programchef Per Schulze fra Realdania.

Borgmester i Herlev Kommune, Thomas Gyldal Petersen (A), glæder sig over, at dette sidste af de syv livsrum bygges i Herlev: 

Det bliver en fordel for mange kræftpatienter og deres familier

- I Herlev Kommune har vi længe glædet os til at byde velkommen til Kræftens Bekæmpelses ”Livsrum” ved Herlev Hospital. Nu er vi et skridt tættere på realiseringen af en kræftrådgivning i Herlev. Det er godt nyt for de mange mennesker, der oplever at have kræft tæt inde på livet, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (A).

Når kræftrådgivningen står klar 1. december 2018, kan kræftpatienter og pårørende komme forbi og få gratis rådgivning, deltage i en vifte af aktiviteter og samtalegrupper - eller bare drikke en kop kaffe og slappe af mellem aftalerne på hospitalet.

Kræftrådgivningen har også træningstilbuddet ’Krop og Kræft’ til kræftpatienter i behandling med kemoterapi. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A), Region Hovedstaden, siger:

- At blive ramt af kræft er alvorligt og vender op og ned på hele ens liv. I dag ved vi dog, at samvær med andre i samme situation, motion og træning under forløbet i f.eks. Krop og Kræft, samt undervisning af både patienter og pårørende kan gøre en kæmpe forskel for, at man bliver godt rustet til behandlingen. Derfor glæder jeg mig til, at Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning nu bliver etableret helt tæt på Herlev Hospital. Det bliver en fordel for mange patienter, der er i behandling på hospitalet og giver mulighed for at flere f.eks. kan deltage i Krop og Kræft.

Opførelsen af kræftrådgivningen ved Herlev Hospital bygges efter principperne om helende arkitektur. Nøgleordene for byggeriet er tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær. Inspirationen til Livsrums-konceptet er hentet fra de såkaldte Maggie Centre i England og Scotland. Læs mere om Maggie centrene på www.maggiecentres.org

 

Realdania støtter Livsrumsprojekterne med i alt 50 millioner kroner og giver dermed mulighed for at bygge huse af høj kvalitet, der giver kræftramte de bedst mulige rammer til at mestre sygdommen.

Den nye kræftrådgivning opføres af entreprenørfirmaet Svaneeng A/S i samarbejde med arkitektfirmaet CORNELIUS VÖGE og ingeniørfirmaet Aksel V. Jensen.

Fagdommer Lars Juel Thiis siger om vinderforslaget:

Vinderforslaget til Livsrum Herlev hævder sig ved en suveræn funktionel planløsning i to etager, der opfylder alle brugernes og personalets krav. Planen er smukt komponeret omkring et indre, roligt gårdrum hvor alle funktioner er orienteret og modtager god indbyrdes udsigt og berigende dagslys. Den samlede plan er indeholdt i en bogstaveligt skærmende facade, der både beriger en svær bygbar grund, skaber husets markante identitet og formår at danne gode brugbare rekreative arealer indenfor bygningsrammen. Projektet beriger omgivelserne med et fabulerende taglandskab, så også den femte facade, taget, tilfører kvaliteter til stedet – også set fra Herlev Hospitals mange etager. Forslaget til kræftrådgivningen i Herlev kan således karakteriseres ved at være et forbilledligt eksempel på en helende arkitektur, der er skabt til den menneskelige skala.