x

Tryghed og ro

Livsrum i Herlev er det sidste af syv nye kræftrådgivninger, som vi åbner sammen med Kræftens Bekæmpelse. De fleste rådgivningscentre ligger ofte i nærheden af de danske kræftsygehuse. De nye kræftrådgivninger er opført efter et koncept omkring åben rådgivning. Her kan kræftpatienter og pårørende få gratis rådgivning, gå til forskellige aktiviteter og samtalegrupper, eller bare kigge ind og drikke en kop kaffe eller slappe af mellem aftalerne på hospitalet. 

Huset er lyst og imødekommende - med et fællesrum som hjerte og med grønne uderum og faciliteter. Hensigten er, at kræftpatienter og pårørende skal kunne træde direkte fra hospitalet og ringvejens trafik ind i et rum, der skaber tryghed og ro.

Arkitekterne har skabt et unikt udtryk, som skaber rolige og hjemlige rammer for kræftpatienter og pårørende. Huset har en stærk planløsning, som understøtter behovene for husets mange brugere, personale og frivillige. Det kan være med til at øge livskvaliteten for alle - specielt for kræftpatienterne, som befinder sig i en sårbar situation i livet. 

Det er arkitektfirmaet Cornelius Vöge, der her tegnet kræftrådgivningen, som ligger på en hjørnegrund på Herlev Ringvej 75 - tæt på Herlev Hospital. 

Helende arkitektur

Opførelsen af kræftrådgivningen ved Herlev Hospital er bygget efter principperne om helende arkitektur. Nøgleordene for byggeriet er tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær. Inspirationen til Livsrums-konceptet er hentet fra de såkaldte Maggie's Centre i England og Skotland.

Maggie's Centre

Kampagnen Livsrum

Livsrum i Herlev er blot et af flere rådgivningscentre for kræftramte, som vi har opført i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. I alt der blevet opført syv rådgivningscentre over hele landet. Du kan læse mere om centrene her

Kampagnen Livsrum - rådgivningscentre for kræftramte

Syv rådgivningscentre

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}