x

Nyt seniorbofællesskab i Horsens skal tegnes af Praksis Arkitekter

Pressemeddelelse 18. december 2017

PFA Pension og Realdania samarbejder om at udvikle et nyt seniorbofællesskab i Horsens. Det bliver Praksis Arkitekter, der skal tegne rammerne om et stærkt fællesskab mellem horsensborgere i den tredje alder.

”Praksis har udmærket sig med en række fantastiske og sanselige boligbyggerier over de senere år. Vi er derfor rigtig spændte på at indlede samarbejdet om at udforske rammerne for fællesskaber i boligen sammen med dem og PFA, og vi glæder os til at komme i sving,” fortæller projektleder Gustav Z. Brade fra Realdania.

Seniorbofællesskabet kommer til at indeholde 20-30 boliger med et samlet bruttoareal på ca. 2.400 m2. PFA Ejendomme er bygherre, mens konceptet bag seniorboligfælleskabet udvikles i et samarbejde mellem PFA Pension og Realdania ud fra værdier som god livskvalitet og en indholdsrig hverdag.

”Ved at inddrage Praksis tidligt i udviklingsfasen tror vi på, at byggeriet og seniorbofællesskabet bliver endnu stærkere” siger chefkonsulent Maria Heickendorff fra PFA Pension.    

Samarbejdet med PFA Pension sker som led i Realdanias initiativ Rum og fællesskaber for ældre, som arbejder for at kickstarte byggeriet af seniorbofællesskaber i samarbejde med private investorer og almene boligselskaber.

Seniorbofællesskaber er kendetegnet ved at beboerne har en højere livskvalitet, stærkere naborelationer og færre tegn på social eksklusion end beboere i andre boformer. Cirka 80.000 danskere overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste 5 år - til sammenligning er der i dag cirka 7.000 boliger. (Note: De 7.000 var det estimat, der var muligt at lave i starten af indsatsen. En senere og mere præcis løbende optælling har vist, at der reelt i 2016 var omkring 4.200 boliger i seniorbofællesskaber i Danmark.)