x

Åbning af GAME Streetmekka Aalborg

Pressemeddelelse 14. februar 2018

Endelig åbner det! GAME Streetmekka Aalborg slår torsdag 15. februar portene op og inviterer alle indenfor til åbningsfest og smagsprøver på alt, hvad det nye streetkulturhus kommer til at byde på.

Den gamle laboratoriehal på Eternitten er det seneste år undergået en forvandling fra en udtjent industribygning til et innovativt streetkulturhus. Bygningen er renoveret med respekt for den oprindelige industribygnings kvaliteter, så GAME Streetmekka kan blive et sted, der inspirerer til nye former for bevægelse og fællesskaber – et levende ’street-laboratorium’.

Projektet med GAME Streetmekka Aalborg er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Realdania, Det Obelske Familiefond, TrygFonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden og GAME. JaJa Architects er arkitekter på projektet.

Plads til alle

- Når man opfører en ny bydel som ”Eternitten” jo egentlig er, så kræver det også, at man arbejder med at skabe en lokal sjæl i bydelen. Jeg er overbevist om at GAME Streetmekka Aalborg bliver et af de samlingssteder, der skaber en lokal identitet og binder bydelen sammen. Det bliver et sted folk mødes, et sted fyldt med aktiviteter og liv. Her er der plads til alle, ung som gammel, idrætsudøver eller tilskuer – alle er velkomne, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Industriarkitektur giver trygge rammer

- Streetmekka er et rigtig fint eksempel på, hvordan vi gennem en ny anvendelse af tomme industribygninger kan skabe liv, som kan blive en stærk driver for udviklingen i området. Samtidig rummer GAME Streetmekka også et potentiale for at skabe trygge og fede rammer for de unge, som ikke trives i de traditionelle foreninger. Vi er derfor glade for at have bidraget til dette projekt, og vi glæder os til at se det blive taget i brug, siger projektleder i Realdania, Gustav Z. Brade.

Gadeidræt hele året

- GAME er den mest succesfulde non profit gadeidrætsorganisation i Danmark. De er ganske enkelt bare rigtig gode til at få fat i børn og unge, som andre ikke har held til at få i tale. Derfor er vi glade for, at det tilbud til børn og unge, som tidligere kun har været der i sommerhalvåret, nu bliver helårligt med åbningen af GAME Streetmekka, siger Britta Graae, fondsadministrator i Det Obelske Familiefond.

Brugerinvolvering

Involvering af de fremtidige, lokale brugere har været en vigtig del af processen med at skabe et sted, som de unge er medskabere af.

- Vi glæder os til, at de unge indtager bygningen og skaber deres eget sted, hvor de får bevæget sig sammen og etableret et fællesskab, hvor der er plads til alle, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Tærsklen til gadeidræt sænkes

- Vi ønsker alle børn og unge i Aalborg tillykke med det seje GAME Streetmekka. Vi håber, der bliver givet gas, og at huset fyldes med sved, grin, fællesskaber og gode liv. Gadeidrætten har aldrig været nemmere at komme i gang med her i Aalborg, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Plads til skift mellem aktivitet og ophold

- GAME Streetmekka i Aalborg vil vise, hvor vigtigt det er med sociale zoner, der er placeret tæt på aktivitetsområderne. Den særlige rytme i gadeidræt, hvor man let skifter mellem aktivitet og ophold, bliver understøttet meget stærkt i Aalborg med løsninger, som alle idrætsfaciliteter kan lære noget af. GAME Streetmekka i Aalborg bliver også en driver for nye fællesskaber i et nyt byområde. Med de mange kreative muligheder for street art, rækker GAME Streetmekka i Aalborg også ud mod de unge, der lægger mere vægt på andre fritidsudfoldelser end fysisk aktivitet, siger Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden.

GAME Streetmekka Aalborg er et nyskabende streetkulturhus på Eternitten.

De rå og industrielle m2 bliver rammen om alt det bedste fra gadeidrætten og streetkulturen: streetbasket, gadefodbold, dans, street art, parkour, bouldering, urban music, workshops, turneringer og events.