x

Kofoeds Skole åbner socialøkonomiske butikker

Nyhed 30. maj 2018

I år er det 90 år siden, at Kofoeds Skole slog dørene op for første gang. Nu åbnes dørene yderligere med indvielse af socialøkonomiske butikker.

Kofoeds Skole er – efter endt renovering og en større omstilling –  nu klar til at blive en mere aktiv del af byen end tidligere med blandt andet socialøkonomiske butikker i facaden ud mod Nyrnberggade på Amager. Skolen ønsker generelt at åbne mere op mod lokalområdet på Østamager, hvor skolen ligger.

”Kofoeds Skole åbner sig op gennem butikker, engagement og involvering og bygger derved en bro ind i fremtiden, hvor samfundet og byerne ændrer sig, og behovene bliver anderledes. Vores udgangspunkt er, at selvom man er arbejdsløs eller hjemløs, så er man en del af samfundet og kan bidrage med sine ressourcer og sin kreativitet,” siger Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen,

Visionen om de socialøkonomiske butikker har eksisteret i noget tid, men fik for alvor ben at gå på i 2016, da Realdania valgte at støtte projektet med godt 30 millioner kroner.

”I Realdania er vi begejstrede for at have været med til at forandre Kofoeds Skole. Skolen skal fortsat være et trygt sted for sine elever, men med de nye butikker bliver den også et sted, hvor der opstår naturlige dagligdags møder mellem eleverne og omverdenen. På den måde vil Kofoeds Skole være en integreret del af bykvarteret, og jeg er overbevist om, at det vil styrke de sociale relationer i området,” siger Jesper Nygård, adm. dir. i Realdania.

Onsdag den 13. juni 2018 fra kl. 12-17 kan man for første gang gå ind i en Kofoeds Skole-butik, når de fire store socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade på Amager åbner og sælger genbrugstøj, møbler, cykler og redesignet kunsthåndværk, der er lavet af skolens elever. 

Derudover vil der også være mad, mangfoldighed og musik med blandt andet Bolværket og Bryan Rice samt flere af Kofoeds Skoles egne bands og kor. Sidst, men ikke mindst, afholdes i samme tidsrum Det Sociale Sommermarked, hvor andre sociale organisationer er inviteret til at komme og have en bod og derved tjene ind til deres egen sag og arbejde.

Det hele foregår i Nyrnberggade på Amager, der er spærret af til formålet. Arrangementet er åbent for alle.