x

Ny international pris: Bedre byer med digital teknologi

Nyhed 11. oktober 2018

En ny international pris og konkurrence, PRIX BLOXHUB INTERACTIVE, blev onsdag lanceret i BLOX i København. Konkurrencen skal sætte fokus på vidensdeling og vigtigheden af at integrere ny teknologi i fremtidens byløsninger.

Fremtidens byer skal være mere inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige, og det skal blandt andet ske gennem samarbejde og integrerede løsninger. 

En ny international pris og konkurrence, PRIX BLOXHUB INTERACTIVE, tager udgangspunkt i FN’s verdensmål 11, som handler om bæredygtige byer og lokalsamfund. Onsdag åbnede konkurrencen for deltagelse i BLOX i København. 

Prisen har til formål at sætte fokus på at skabe bedre ’liveable cities’ ved hjælp af digital teknologi. Samtidig skal den skabe grobund for nye idéer på området og facilitere afgørende vidensdeling på tværs af fagligheder. 

Konkurrencen henvender sig blandt andre til visionære arkitekter, ingeniører,
startups, tech-folk, forskere og studerende, og den falder i to kategorier:

  • “Excellence: What can we learn?”. 
    Her kan afprøvede eller allerede realiserede projekter, hvor teknologi har været en del af enten processen eller resultatet, deltage. 
  • ”Concept: The next idea”. 
    Her kan nye visionære projekter inden for udformningen af det offentlige rum deltage. 

Kåring af vindere i maj

Vinderne kåres ved en prisuddeling under et todages symposium i og omkring BLOX i København den 21. – 22. maj.
Vinderen inden for hver kategori modtager op til 5000 Euro og en unik statuette. Derudover bliver vinderen præsenteret på en udstilling under PRIX BLOXHUB Interactive 2019 og på den anerkendte Ars Electronica festival i Linz i Østrig samme år.

Udvalgte projekter inden for Excellence kategorien vil i løbet af hele 2019 blive udstillet i BLOXHUB, og ekstraordinære projekter inden for Concept kategorien bliver tilbudt såkaldt matchmaking, hvor de bliver koblet sammen med relevante virksomheder med henblik på videre udvikling og realisering.

”Hvis vi gerne vil skabe gode, bæredygtige byer, som imødekommer de udfordringer byerne har globalt, så er det helt afgørende, at vi bliver bedre til at arbejde tværfagligt og integrere digital teknologi i udviklingen af vores byrum. Det vil vi gerne sætte fokus på med konkurrencen her”, siger Torben Klitgaard, der er direktør i BLOXHUB.

Prisen er udviklet af Interactive Spaces Lab ved Alexandra Instituttet, BLOXHUB og Ars Electronica. 
Initiativet er støttet og medudviklet af Realdania. 

Læs mere om konkurrencen og ansøg