x

Arkitektfirmaet Transform skal tegne Knudepunktet i Knebel

Nyhed 4. januar 2019

Transform er valgt til at realisere Knudepunktet – et nyt samlingssted i Knebel. Målet med vinderprojektet er, at bygning og udearealer skal binde landsbyerne på Mols tættere sammen og danne ramme om nye fællesskaber.

Sammen med de lokale ildsjæle fra Mols og Helgenæs skal et totalrådgiverteam bestående af arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekt Vega Landskab og ingeniørfirmaet Orbico realisere Knudepunktet i løbet af 2021. Byggeriet er blandt andet støttet af Realdania.

Knudepunktet skal være et mødested, som indbyder folk i alle aldre til aktiviteter og meningsfyldt samvær. Et sted som tiltrækker både indfødte og tilflyttere – sommerhusejere og turister. Samlingsstedet skal være for børnefamilier og enlige. For idrætsudøvere og kulturelskere. Her skal såvel strikkeklubben som menighedsrådet mødes i øjenhøjde. Knudepunktet tager afsæt i lokalbefolkningens initiativ, sammenhold og vilje til at engagere sig. På den måde kan byggeriet blive et foregangseksempel for andre små samfund og landsbyklynger.

I Transforms vinderprojekt er det centrale samlingssted — hjertet i byggeriet — koncentreret om køkken- og spisefaciliteter. Måltidet og det åbne køkken bliver det naturlige udgangspunkt for fællesskab i huset.

Umiddelbart før jul faldt finansieringen af Knudepunktet på plads. Der er i alt tilvejebragt 43 millioner kroner til projektet fra henholdsvis Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden, foreningen Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, den lokale Tved Sparekasses Fond og Syddjurs Kommune. Desuden har borgerne selv samlet ind lokalt.

Læs mere om vinderprojektet her