x

Roskilde Festival Højskole er klar til indvielse

Nyhed 22. februar 2019

Det første hold elever har allerede indtaget Roskilde Festival Højskole i Musicon – Roskildes nye kreative bydel. Fredag den 22. februar indvies den nyetablerede højskole officielt.

Der er nyt liv i de gamle fabriksbygninger i Roskildes nye kreative bydel Musicon. Frem til 2001 blev der bygget betonelementer på området, men i dag er den tidligere industrigrund blevet omdannet til en levende bydel med museum, kunstskole, øvelokaler, skatehal, danseteater, spisesteder og meget mere. Og nu har Musicon også fået en ny højskole, der kombinerer Roskilde Festivalens idealer om frivillighed, fællesskab og skabertrang med højskolernes klassiske værdier om almen dannelse og aktivt medborgerskab. 

En dynamo for udviklingen

Realdania har været med til at gøre opførelsen af højskolen mulig. Det er den første almene højskole, der opføres fra grunden i Danmark i 48 år. Ambitionen er, at højskolen skal medvirke til at skabe en levende og kreativ bydel, hvor der er liv hele døgnet.

”Vi er glade og stolte over at være en del af dette projekt. Ikke kun på grund af den mission, de værdier og det indhold, som knytter sig til festivalen og til højskolen. Men også på grund af de fysiske rammer, som nu huser Roskilde Festival Højskole. De gamle fabriksbygninger er blevet omdannet til et kreativt kraftcenter, hvor nye ideer og fællesskaber nu kan spire frem og skabe nyt liv i lokalområdet i Roskilde - og også længere ud i samfundet omkring,” siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Højskolen er tegnet og indrettet af den danske tegnestue COBE og hollandske MVRDV, som har omdannet de gamle produktionshaller til et inspirerende og alsidigt rum, hvor eleverne kan dyrke de forskellige fag, som højskolen tilbyder inden for musik, kunst og kultur. 

Til indvielsen, som finder sted den 22. februar, vil der foruden taler og musik blive præsenteret en officiel indvielsessang. Den er skrevet af Nephew, som har et særligt forhold til Roskilde Festival og ikke mindst Orange Scene, hvor bandet har optrådt tre gange.