x

Højskolen opføres i Roskildes kreative og musiske bydel Musicon og vil tilbyde læring i udvikling af kulturelle og sociale begivenheder med fag inden for kommunikation, ledelse, arkitektur, design og musik. Med naboskabet til Roskilde Festival, Danmarks Rockmuseum og et sprudlende kreativt miljø på Musicon i Roskilde har man fundet den perfekte ramme for etableringen af den nye højskole.

Grunden, der er på størrelse med Holmen i København, var i perioden fra 1940 frem til 2003 hjemsted for betonfabrikken Unicon. Hele området er nu er udlagt til kreative og musiske formål. Flere af de gamle betonhaller står der stadig, og det er i og omkring disse haller, man vil bygge højskolen.

Fremtidens unge aktive

Steen Jørgensen, bestyrelsesformand for Foreningen Roskilde Festival, siger: ”Vi er i Foreningen Roskilde Festival meget stolte over at kunne bidrage til, at Roskilde by endelig får en højskole. Vi tror på, at en højskole kan medvirke til at udklække fremtidens aktive unge medborgere og sende dem ud i samfundet med lyst og evne til at skabe værdi for andre end sig selv, hvilket også er nogle af de værdier, som vi har for festivalen. Højskolen har arbejdet hårdt på at få finansieringen helt på plads gennem seks år, og det er et stort øjeblik, at opførelsen nu endelig kan indledes.”

Inspiration for helhedsorienteret byudvikling

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, siger: ”Højskolelivet, en fantastisk læring fra Roskilde Festivals erfaringer med frivillige og ildsjælene og det fællesskab, der kommer til at fylde Roskilde Festival Højskole, bliver vigtige elementer i udvikling af den nye Musicon-bydel. Højskolen er derfor en oplagt nabo til festivalen og rockmuseet. Det er vi i Realdania meget glade for at kunne støtte op omkring. Desuden vil projektet i den grad kunne være inspiration for andre som et eksempel på, hvordan tomme industribygninger og anlæg får nyt liv som del af en helhedsorienteret byudvikling.”

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Tidslinje

  • {[{ item.date }]}

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Vis flere

Økonomi

Det samlede budget for etableringen af Roskilde Festival Højskole beløber sig til 160 millioner kroner, hvoraf Roskilde Festival har forpligtet sig på at bidrage med 34,5 mio. kr. De øvrige primære bidragsydere er Roskilde Kommune (53,5 mio.), Realdania (50 mio.) og A.P. Møller Fonden (20 mio.). Hertil kommer bevillinger fra Knud Højgaards Fond (1 mio.) samt øremærkede midler til inventar fra Tuborgfondet (1 mio.)

{{ title }}

{{ description }}