x

157 projekter dyster om at vinde RENOVER prisen

Pressemeddelelse 6. marts 2019

Indstillingsperioden til RENOVER prisen er slut. I alt er 157 projekter indstillet. Nu er det op til nomineringsudvalget at beslutte, hvilke projekter, der skal nomineres til prisen.

Siden januar har alle kunnet indstille deres bud på Danmarks bedste renovering til RENOVER prisen 2019. Nu er der lukket for indstillinger, og derfor står det klart, at det er blandt de indstillede 157 projekter, at årets vinder skal findes.

De indstillede projekter tæller renoveringer fra hele Danmark – lige fra Aalborg i nordvest til Gudhjem i øst. 

”Det er virkeligt glædeligt at se, at der kan indstilles så mange renoveringer til RENOVER prisen. Og det er også rigtig godt, at der er eksempler på renoveringer fra hele Danmark. Gode renoveringer er nemlig ikke forbeholdt ét bestemt område – der sker virkelig meget i hele landet,” siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI, som er den ene af parterne bag RENOVER prisen. 

 

Et felt af nytænkende – og forskellige – renoveringer 

Der er mange forskellige typer af renoveringer indstillet til årets pris. Både renoveringer af store erhvervsbygninger som en maltfabrik i Haderslev, kulturelle bygninger som Hotel D’Angleterre i København K, institutioner som VUC i Roskilde og private boliger som en gammel politigård i Hellerup, der er omdannet til seks town houses. 

”Vi er meget glade for, at der igen i år er indstillet mange forskellige typer renoveringer til årets pris. Projekterne repræsenterer et meget bredt og varieret felt af nytænkende og kreative projekter, der emmer af visioner, som, vi håber, kan inspirere til endnu mere nytænkning i branchen,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.      

Nu er det op til RENOVER prisens nomineringsudvalg at vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter, der skal nomineres til RENOVER prisen 2019. De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderen kåres ved en prisfest i september 2019. 

RENOVER prisen uddeles af Realdania og GI. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det er RENOVER prisen med til at lave om på. Det særlige ved prisen er derudover, at den hylder et helt projekt frem for en enkelt bidragsyder. RENOVER prisen er en pris til alle, der har været involveret i det vindende projekt – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere. 

Nomineringsudvalget

Nomineringsudvalget består af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherre-erfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden. Nomineringsudvalget er udpeget direkte af styregruppen for RENOVER prisen og består af

 • Formand for udvalget, Gøsta Knudsen (tidl. stadsarkitekt i Aarhus Kommune)
 • Henrik Mielke (direktør, CEO, Enemærke & Petersen)
 • Torben Esbensen (rådg. civilingeniør hos Dansk Energi Management & Esbensen A/S)
 • Karen Mosbech (adm. direktør, Freja Ejendomme)
I nomineringshandlinger, hvor projekter, der på den ene eller anden vis kunne associeres med nomineringsudvalgets medlemmer, har vedkommende hverken haft indflydelse eller været stemmeberettiget i forhold til udvælgelsen og vurderingen af de pågældende projekter.

Kriterier til de nominerede af RENOVER prisen 2019

Vinderen blandt de indmeldte projekter vil blive fundet ud af en samlet vurdering på baggrund af 7 kriterier.

 • Eksempelværdi: Projektet har potentiale til at inspirere branchen i forhold til renovering.
 • Bæredygtighed: Projektet har bidraget til bæredygtig praksis bl.a. via energieffektivisering
 • Samarbejde og proces: Projektets resultat er sikret gennem godt samarbejde og fagligt kompetente bidrag.
 • Brugskvalitet: Projektet er funktionelt velfungerende og vurderes positivt af sine brugere.
 • Bidrag til omgivelser: Projektet bidrager positivt til dets nærmiljø. 
 • Økonomi og værdiforøgelse: Projektet har skabt værdi for bygningsejeren i forhold til kvalitet, tid og ressourcer.
 • Udførelseskvalitet: Projektet er gennemført på et højt håndværksmæssigt niveau.