x

Bygningerne fortæller i ny podcastserie

Nyhed 9. april 2019

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får du svar på i en ny podcastserie, som stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter.

I 2015 vandt Herning Bibliotek RENOVER prisen. Renoveringsprojektet blev blandt andet rost for at være et fantastisk eksempel på, hvordan man igennem en renovering fuldstændig kan omdanne en bygnings funktion, så bygningen bliver et samlingspunkt i nærområdet. 

Netop renoveringen af Herning Bibliotek er tema i det første afsnit af RENOVER prisens nye podcastserie ”Bygninger fortæller”. I afsnittet kommer man helt tæt på historien om et gammelt varehus, der igennem en renovering blev omdannet til et samlingspunkt i Herning. Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. 

”Bag de fleste vellykkede renoveringer ligger en god historie. En historie om, hvordan en renovering kan omdanne en bygning fuldstændig og gøre den brugbar og velegnet til noget helt andet, end det, den oprindeligt var tænkt og brugt til. Det viser, hvor langt man kan nå med renovering, og det er noget af det, der gør renoveringsdisciplinen så spændende,” siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen.  

I løbet af de kommende måneder vil de øvrige fire afsnit i podcastserien udkomme. De andre afsnit handler om The Silo (vinder af RENOVER prisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af RENOVER prisen i 2017), Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af RENOVER prisen i 2014). 

Det er BARK Rådgivning der har produceret podcastserien i samarbejde med Filt Cph, der laver lydfortællinger. 
 
Podcasten kan hentes i din foretrukne podcast-app ved at søge på ”Bygninger fortæller”.