x

Sommer-istid i Rudkøbings havnekiosk

Nyhed 11. juli 2019

Havnekiosken i Rudkøbing genåbner efter restaurering og udvidelse – det nye mødested på Langeland slår dørene op den 12. juli.

Havnekiosken i Rudkøbing er en ottekantet bygning fra 1914, som fortæller sin egen historie om provinsbyens puls og livet på havnen. 

Nu får både lokale beboere, lystsejlere og sommergæster mulighed for at besøge det historiske og nyrestaurerede træhus med den karakteristiske ’hat’ på toppen. En udvidelse i forbindelse med restaureringen har gjort plads til, at man nu også kan sidde indenfor og nyde en is, læse sin avis eller tale med andre om vejr og vind. 

Kiosken blev for godt 100 år siden bygget af den lokale købmand Laurits Christian Finnemann, der var inspireret af de københavnske bladkiosker. Foreningen Realdania har støttet projektet, som har ført den bevaringsværdige havnekiosk up-to-date med respekt for det oprindelige udgangspunkt.

Den nuværende ejer af Havnekiosken Britt Christensen fortæller, at kiosken på havnen fra den 12. juli er åben fra klokken 9-17 alle dage:

”Jeg har boet i Rudkøbing altid, så jeg har kendt kiosken hele mit liv. Bygningen har altid været en del af havnemiljøet. Efter et langt arbejdsliv som indehaver af en tøjbutik, var det tid til at skifte spor. Jeg glæder mig til, at havnekiosken genåbner som mødested for hele byen og for de mange besøgende, der lægger vejen forbi Langeland hvert år,” siger Britt Christensen.

Havnekiosken er et af flere eksempler på, at Rudkøbing er en købstad med velbevaret kulturarv. I Realdania-kampagnen 'Hovedbyer på forkant' er der netop fokus på de historiske bygninger i Rudkøbing som potentiale for udvikling af by- og kulturliv.