x

En vigtig del af Langelands kulturarv

For godt 100 år siden blev den særlige havnekiosk bygget af den lokale købmand Laurits Christian Finnemann, der var inspireret af de københavnske bladkiosker. Det er især havnekioskens sekskantede bygning med den karakteristiske ”hat” på toppen, der fortæller en unik historie om provinsbyens puls og liv på havnen. I restaureringen af havnekiosken har det derfor været vigtigt at have respekt for det oprindelige udgangspunkt og bevare denne kulturarv.

Mødested for hele byen

Havnekiosken er blevet restaureret og udvidet, så der er plads til både lokale, lystsejlere og sommergæster. Udvidelsen gør, at man både kan sidde udenfor og indenfor og nyde en is, læse sin avis eller tale med de mange andre besøgende om vejr og vind. Havnekiosken har altid været en del af havnemiljøet i Rudkøbing, og omdannelsen af kiosken løfter ikke bare stedet, men giver også anledning til at genåbne et mødested for hele byen og for de mange besøgende, der lægger vejen forbi Langeland hvert år. 

Vi har støttet projektet for at skabe nye og bedre muligheder for havnens lokale beboere og gæster og dermed også mere liv på den historiske havn.

En del af ’Hovedbyer På Forkant’

Projektet er en del af kampagnen 'Hovedbyer På Forkant'. Målet med kampagnen er at styrke landets hovedbyer, så de også i fremtiden er attraktive for alle, der besøger, bor og arbejder i byerne.

Læs mere om kampagnen: 

Hovedbyer på forkant