x

Godt håndværk og god smag bliver fejret i marsken

Nyhed 17. september 2019

Lørdag den 21. september bliver der afholdt Højer Håndværksfestival og Smag på Marsken. Begivenhederne finder sted på området ved vandtårnet i Højer.

Lørdag den 21. september kan gæster fra nær og fjern få lov til at smage på Tøndermarskens spisekammer og samtidig prøve kræfter med forskellige håndværksdiscipliner.

Højer Håndværkfestival sætter fokus på det gode håndværk og kvalitetsmaterialer. Der bliver arbejdende stande og workshops, hvor håndværkerne viser deres færdigheder frem og lader publikum prøve kræfter med nogle af de forskellige teknikker og materialer.

Realdania støtter Højer Håndværkfestival, da det er vigtigt at værne om godt håndværk og gode byggetraditioner. Håndværk har værdi for samfundet – ikke kun historisk men også i forhold til fremtidssikring. Derfor ønsker Realdania at styrke interessen for traditionelt, godt håndværk.

Den historiske bygningsarv er unik i Højer, og Tøndermarsk Initiativets fokus på at bevare de arkitektoniske og kulturhistoriske værdifulde huse og miljøer, gør byen til det oplagte sted at afholde en håndværksfestival.

Ved Højer Håndværkfestival kan du blandt andet møde disse fag:   Essesmed, stråtækker, pottemager, murer, rebslager, sivfletter, bådebygger, trædrejer, beslagsmed, tømrer og snedker. 

Lokale fødevareproducenter viser deres specialprodukter frem, når Smag på Marsken finder sted – samme tid og sted – nu for fjerde år i træk. Her kan du også opleve fugletur og byvandringer. Du kan lære mere om naturens spisekammer, der vil være foredrag og slagtning af lam, hestevognsture og musik. 

Fødevareproduktionen er en del af det, der gør Højer og marsklandet til noget særligt, og Realdania har netop fokus på at støtte de stedbundne potentialer.

Yderligere oplysninger om arrangementerne finder du på marsken.dk 

marsken.dk

Facebook-event