x

Hvilket verdensmål vil du sidde på?

Nyhed 25. september 2019

Sol, kaffe og en god snak om FN’s verdensmål – hvis ellers vejret arter sig, så er det en oplagt mulighed i de kommende uger, hvor Realdanias nye verdensmålsbænk har indtaget byrummet på Jarmers Plads i København. Læg vejen forbi og vælg, hvilket verdensmål du vil sidde på.

Alle verdens lande har med de 17 verdensmål besluttet at arbejde mod en bæredygtig fremtid. Det kræver handling – både i forhold til de store samfundsproblemer på globalt niveau og i forhold til den enkeltes mikrohandlinger i hverdagen.

Men forud for handling kommer viden og dialog. Med den nye verdensmålsbænk lægger Realdania op til begge dele. Bænken deler viden om verdensmålene samtidig med, at den indbyder til en pause og en god snak… Og så bidrager den til bylivet på Jarmers Plads, ligesom både bænk og verdensmål vil spille en aktiv rolle i Realdanias kulturnat på BLOX fredag den 11. oktober.

Verdensmålsbænken er produceret af TagTomat i samarbejde med Junckers, som det første element i en produktserie af affaldstræ fra gulvindustrien. På den måde er der fin sammenhæng mellem bænkens budskab og produktionen bag, der bygger på de principper for upcycling, som kendetegner TagTomats aktiviteter, Junckers produktion af bæredygtige trægulve og produkter under temaet Danish Upcycle.

Verdensmålsbænken står på Jarmers Plads fra nu af og hele efterårsferien med.

 

Et efterår med fokus på klima, verdensmål og livskvalitet

Realdanias filantropiske arbejde tager udgangspunkt i mange af de udfordringer, som Danmark deler med resten af verden – særligt når det gælder klimaforandringer og bæredygtige løsninger. Derfor arbejder vi aktivt med FN’s verdensmål og en række konkrete indsatser, for eksempel i vores kampagne Byerne og det stigende havvand, i det store klimatilpasningsprojekt i Kokkedal eller i international sammenhæng med bynetværket C40.

Dette arbejde kommer i høj grad i fokus i de kommende uger, hvor København er centrum for C40 World Mayors Summit 2019. Realdania er strategisk partner og bidragsyder til C40 og medvært for C40 World Mayors Summit 2019. Samtidig sætter klimafestivalen Live Like Tomorrow spot på klima og bæredygtighed i hverdagen med mere end 90 events rundt om i byen. Og fredag den 11. oktober holder Realdania kulturnat på BLOX, hvor temaet er klima, verdensmål og livskvalitet.  

Læs mere om:

Det internationale bynetværk C40
C40

Klimafestivalen Live Like Tomorrow
Live Like Tomorrow