x

Kom til gå-hjem-møde den 8. oktober: Ny forskning kortlægger arkitektur og de fysiske rammers betydning i velfærdsbyggeri

Pressemeddelelse 25. september 2019

Forskningscentret VIVE fortæller om deres omfattende kortlægning af arkitekturens betydning i byggeri til sociale udsatte og andet velfærdsbyggeri. Mødet er åbent for alle.

De fysiske rammer og den rigtige arkitektur kan gøre en forskel i byggeri til sociale udsatte og sårbare grupper. Det har vi i Realdania længe været opmærksomme på, og har støttet flere projekter i det vi kalder ”Sociale mursten”.

Men hvor meget ved vi egentlig på området? Hvor omfattende er forskningen og hvor er der huller videnshuller? Det har vi sat VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, til at undersøge. Samtidig har VIVE kigget mere bredt på velfærdsbyggeri, der også omfatter hospitaler og sundhedsbyggeri, ældrepleje og daginstitutioner.

Resultatet af deres kortlægning er nu klar og kan hentes her:

Sociale mursten - en forskningskortlægning af fysiske rammers betydning i velfærdsindsatser

Resultaterne præsenteres på et fagligt gå hjem-møde tirsdag 8. oktober. Herefter vil et panel diskutere resultaterne, de praktiske erfaringer, hvordan vi kommer videre med den viden vi har og hvor vi stadig mangler mere viden og forskning.

Mødet er gratis og åbent for alle. Det kræver blot tilmelding.

Tilmeld dig her.

På mødet vil der være oplæg fra Realdanias filantropidirektør Nina Kovsted Helk og forsknings- og analysechef i VIVE, Kræn Blume Jensen.

I panelet sidder:

  • Natalie Mossin, Arkitekt MAA, Institutleder, KADK
  • Nicolai Carlberg, etnolog, partner Carlberg/Christensen
  • Robert Olsen, forstander, Kofoeds Skole
  • Marie Stender, Seniorforsker, Statens Byggeforskningsinstitut
  • Henrik Mahncke, Analysechef, Realdania

Mødet foregår hos Realdania på Jarmers Plads i København, tirsdag 8. oktober kl. 15-17.