x

Arkitektur kan skabe ro og velbefindende. Arkitektur kan skabe overblik og forudsigelighed. Arkitektur kan skabe kontakt, mindske konflikter og fremme naboskab - bare for at nævne nogle eksempler.

Arbejdet med sociale mursten bygge på en tese om, at der må være menneskelige og samfundsøkonomiske gevinster ved at bruge arkitekturen bevidst til at understøtte det socialfaglige arbejde.

Uanset om det er en varmestue, et krisecenter, et bosted eller noget helt fjerde, så handler det om at skabe et byggeri, der ikke alene er rart og trygt at være i, men som også i proces og resultat bidrager til at nå de faglige mål om at hjælpe brugerne videre.

Det kræver tid og tålmodighed at få indsigt i det socialfaglige arbejde på stedet, og det kræver inddragelse at forstå brugernes og medarbejdernes behov. Men det er dyrt at bygge nyt, og det er besværligt at bygge om. Derfor kan vi lige så godt stille krav og forlange mest mulig effekt af byggerierne. 

Sammen med Den A. P. Møllerske Fond og Arkitektforeningen har vi taget initiativ til en forundersøgelse, der udkom i efteråret 2017. Formålet var at undersøge effekterne af at arbejde med sociale mursten gennem seks cases. Næste skridt er at  opbygge mere viden om, hvordan arkitektur kan understøtte det socialfaglige arbejde og forbedre hverdagen for brugerne.

Vi vil løbende opdatere denne side, efterhånden som vi udvikler og indhenter ny viden , og vi vil meget gerne i dialog med fagfolk og bygherrer, der har interesse og erfaringer inden for området.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}