x

Hjorths Fabrik åbner nye udstillinger i den nyrenoverede fabrikantbolig

Nyhed 21. november 2019

Hjorths fabrik er en del af Bornholms Museum. En 150 år gammel keramikfabrik som stadig producerer stentøj efter oprindelige principper. Fabrikantboligen har nu gennemgået en total renovering, og museet er klar til at modtage lokale og besøgende.

I samarbejde med Bornholms Kunstmuseum er de tre stuer indrettet med en udstilling af den bedste bornholmske keramik. Værker der viser, hvor stærkt kunsthåndværket har været på de mange fabrikker i Rønne og ikke mindst værkstedskeramikkens kvalitet rundt om på øen frem til i dag. Besøgende kan se værker af bl.a. Axel Salto, Gertrud Vasegaard og Lisbeth Munch-Petersen (begge født Hjorth) og fortsat aktive keramikere som Marie Hjorth og Anne Mette Hjorthshøj. 

Også det gamle fabrikantkontor er blevet renoveret og indrettet, så besøgende får fortællingen om fabrikken og indblik i historien. 

Hjorths fabrik formidler en lang tradition for kunsthåndværk på Bornholm og i Rønne – og renoveringen af fabrikantboligen vil gøre det endnu mere attraktivt at opleve aktiviteterne på den gamle keramikfabrik. Åbningen af fabrikantboligen markerer samtidig at fabrikken nu holder åbent for produktion og gæster året rundt.

Renoveringen og indretningen af fabrikant-boligen er muliggjort af bevillinger fra Foreningen Realdania, Brdr. Larsens Legat og Sparekassen Bornholms Fond.

Læs mere på Bornholms Museums hjemmeside