Hjorths Fabrik trængte til en revitalisering
Hjorths Fabrik blev grundlagt i 1859, og flyttede kort tid efter til Krystalgade i Rønne, hvor den stadig ligger i dag. Her blev der fremstillet terracotta i alle mulige afskygninger – fra vaser dekoreret med alpelandskaber og roser, fade, opsatser, te- og kaffestel til glaserede apotekerkrukker. Fabrikken var i funktion, men pladsen var trang og direktørboligen, der indtil 2016 fungerede som privatbolig, trængte til en gennemgribende istandsættelse. Derudover havde museumsoplevelsen brug for at blive udvidet og revitaliseret, for at have mulighed for at imødekomme den stigende interesse for keramik i almindelighed og Hjorths Fabrik i særdeleshed.
Renovering førte til nye muligheder
Renoveringen af museet skabte nye muligheder for at udnytte direktørboligen i forlængelse af resten af fabriksanlægget. Stueetagen i boligen indgår nu i museumsoplevelsen, hvor de tre stuer bruges til at udstille bornholmsk keramik.
Kommende kunstnerboliger
1. salen i direktørboligen mangler stadig at blive renoveret. 1. salen skal huse kunstnere og nyudklækkede keramikere, som mod arbejde på fabrikken vil modtage logi. På den måde håber museet at sikre, at de keramiske processer kan blive fuldt udfoldet på det arbejdende museum.