x

Nationalparkcenter Thy kan nu realiseres

Nyhed 15. november 2019

Placeringen er besluttet. Bygningen er tegnet. Og nu er de sidste midler fundet, der skal til for at realisere Danmarks første nationalparkcenter.

Med en bevilling på 3 mio. kr. fra Augustinus Fonden er den minimumsfinansiering nu opnået, der skal til for at gøre nationalparkcentret til virkelighed. Projektet er derudover støttet Thisted Kommune, A. P. Møller Fonden, Nordea-fonden, William Demant Fonden, Realdania samt 240 virksomheder, foreninger og privatpersoner. 

De store natur- og kulturhistoriske værdier, der gemmer sig i nationalparken, skal formidles i et tæt samarbejde mellem Thøgersen & Stouby og Nationalpark Thy. Thøgersen & Stouby har netop vundet tilbudsgivningen til det formidlingsprojekt i Nationalparkcenter Thy, der skal inspirere og motivere besøgende til at søge videre ud mod de storslåede naturoplevelser, nationalparken kan byde på.   

Selve nationalparkcentret kommer til at ligge tæt ved landingspladsen i Nr. Vorupør. Her skal det i respekt for naturen bygges ind i en af klitterne for at tilpasse sig det bakkede landskab. Håbet er at nationalparkcenterets placering bliver en naturlig port mellem byens turisme og den storslåede, vilde klitnatur umiddelbart nord for byen. 

Første spadestik forventes taget i januar 2020, og det nye nationalparkcenter forventes at åbne i det tidlige forår 2021. 
Projektnavn: Nationalparkcenter Thy
Projektejer: Nationalpark Thy
Projektperiode: 1. Januar 2020 – 1. April 2021
Samlet budget: 32 mio. kr.

Bidragsydere:
Thisted Kommune: 10 mio. kr.
A.P. Møllerfonden: 8 mio. kr.
Realdania: 3,5 mio. kr.
Nordea-fonden: 3 mio. kr.
Augustinus-Fonden: 3 mio. kr.
Nationalpark Thy Venner: 1,5 mio. kr.
William Demant Fonden: 1 mio. kr.
Nationalpark Thy: 2 mio. kr.