x

Guide skal hjælpe flere socialt udsatte i job i byggebranchen

Nyhed 6. december 2019

Et nyt projekt skal gøre det lettere for socialt udsatte at komme ind på arbejdsmarkedet. En indsats, der skal imødekomme byggebranchens store mangel på arbejdskraft i fremtiden

En række samarbejdspartnere med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen i spidsen er gået sammen om at gøre det lettere for byggebranchen at få socialt udsatte borgere i arbejde. Formålet er at indfri byggebranchens store potentiale for at skabe social beskæftigelse og få flere bygherrer til at prioritere det sociale ansvar.

Projektet med titlen Social beskæftigelse - byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet løber halvandet år frem og er et samarbejde med bl.a. Cabi, Green Building Council Denmark og CFBU. Projektet støttes af foreningen Realdania. Guiden skal gå i detaljerne med rollefordeling, ansvar og økonomi, når det kommer til social beskæftigelse, så social beskæftigelse bliver lettere at implementere for alt fra jobcentre til bygherrer.

”Der er tale om et rigtig fint projekt, som på en meget konkret måde kan hjælpe bygherrer og entreprenører med at få udsatte borgere ind i arbejdet i byggeriet. Der er behov for enkle guidelines og beregningsværktøjer, som kan vise effekten af at tænke i social beskæftigelse i byggeriet,” siger programchef i Realdania, Lennie Clausen og tilføjer:

”Der er tænkt mange gode tanker om, hvordan resultaterne af projektet kan forankres i eksisterende værktøjer som f.eks. paradigmer for samfundsansvar og DGNB-systemet til håndtering af bæredygtighed i byggeriet. Det sikrer, at projektets resultater bliver lette at anvende i praksis.”

Mangler 70.000 faglærte

Forretningsudvikler og projektansvarlig Anders Sørensen, Enemærke & Petersen, tror, at projektet kan være med til at sikre arbejde til borgere, der endnu ikke har en faglig uddannelse.

”Det er ekstremt vigtigt at indfri det kæmpestore potentiale. Vi kommer til at mangle 70.000 faglærte i fremtiden, så fokus på social bæredygtighed kan være en del af løsningen,” siger Anders Sørensen.