x

Nationalparkcenter Thy inviterer til første spadestik

Nyhed 16. januar 2020


Nu starter etableringen af Danmarks første nationalparkcenter. Det nye formidlingscenter i Nr. Vorupør vil skabe en stærk og tydelig port til Nationalpark Thy – en vildmark på 244 km².

Nationalparkcenter Thy skal med respekt for omgivelserne formidle storslået natur og vigtig kulturhistorie til både lokale og besøgende. Formidlingscenteret vil motivere og inspirere folk til, at komme ud på oplevelser i Nationalpark Thys mageløse og vilde klitnatur. Det forventes at mere end 70.000 mennesker vil besøge nationalparkcenteret årligt.

Efter planen står Nationalparkcenter Thy klar til åbning i påsken 2021. Byggeriet er tegnet af LOOP Architects i samarbejde med LB Consult, SLA og COAST.

Alle er velkomne til første spadestik, som finder sted den 24. januar 2020 klokken 13 ved byggegrunden i Nr. Vorupør (Vesterhavsgade 184 i Nr. Vorupør, 7700 Thisted).

Program 

13.00-13.10 Første spadestik – herunder taler af Miljøminister Lea Wermelin, Borgmester Ulla Vestergaard, Thisted Kommune og Bestyrelsesformand for Nationalpark Thy Torben Juul-Olsen. 
13.10-14:00 Nationalparken byder på en forfriskning. Det vil være muligt at se tegningerne af det kommende byggeri, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål.

Om Nationalpark Thy

Det 244 km2 store naturområde rummer noget af Danmarks mest oprindelige natur med Europas største sammenhængende område af klithede. På en unik grund præget af naturens kræfter mellem Vesterhavet, klitterne og fiskerlandsbyen Nr. Vorupør starter anlægsprojektet af Danmarks første nationalparkcenter nu. Nænsomt tilpasset stedet skal centret byde velkommen og introducere besøgende til nationalparkens mageløse natur og kulturhistorie. 

Om projektet

Nationalparkcenter Thy har et samlet budget på 31 mio. kr. Det er støttet af Thisted Kommune (10 mio. kr.), A.P. Møller Fonden (8 mio. kr.), Foreningen Realdania (3,5 mio. kr.), Nordea-fonden (3 mio. kr.), Augustinus Fonden (3 mio. kr.) og William Demant Fonden (1 mio. kr.). Nationalpark Thy Venner har desuden bidraget med 1,5 mio. kr. gennem en indsamling, som 33 virksomheder, 24 foreninger og 173 privatpersoner. Nationalparkcentret er en del af det samlede projekt ’Trædesten til Naturen’ på ca. 81 mio. kr., der handler om at give de besøgende mageløse oplevelser i Nationalpark Thys storslåede natur.