x

Indstil dit bud på Danmarks bedste renovering

Pressemeddelelse 2. januar 2020

Har du set eller været med til at udføre en renovering så god, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste? Så kan du fra i dag indstille den til RENOVER prisen 2020.

Fra i dag kan alle indstille deres yndlingsrenovering til RENOVER prisen – uanset om du er håndværker, arkitekt, ingeniør, bygherre eller parcelhusejer. Ud over æren af at kunne kalde sig Danmarks bedste, får vinderholdet en check på 100.000 kr.

RENOVER prisen går til en renovering så eksemplarisk, at den fortjener at blive fremhævet til inspiration for fremtidige renoveringer.

”Vi er altid meget spændte på at se, hvilke renoveringer der kommer ind – og hvert år bliver vi overraskede over, hvor mange forskellige og nye typer af renoveringer, der er i Danmark. Det er vigtigt for os at få disse eksempler frem i lyset, så de kan inspirere andre. Og det er vigtigt for os at kåre Danmarks bedste, så det kan være et foregangseksempel for andre,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.
 

Alle typer renoveringer skal frem i lyset 

Sidste år blev der indstillet 157 projekter til RENOVER prisen af vidt forskellig karakter – blandt andet en gammel postgård, som i dag fungerer som attraktive kontorlokaler, en transformerstation, der i dag er et eksklusivt hotel, og en tidligere vindmøllefabrik i Viborg, der i dag er blevet til et mekka for streetkultur for børn og unge. Parterne bag RENOVER prisen håber, at der igen i år vil komme indstillinger af mange forskellige typer renoveringer. 

”Målet med RENOVER prisen er at få alle slags renoveringer frem i lyset sammen med det brede, gode samarbejde. Både renoveringen af den private bolig og renoveringen af det store kulturprojekt. Vi håber meget, at vi igen i år vil se en stor spændvidde blandt de indstillede projekter,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.   
 
Ud over RENOVER prisen vil der igen i år også blive uddelt en specialpris. Specialprisen gives til et projekt, der ikke lever op til alle RENOVER prisens krav, men som på den ene eller anden måde er præget af en originalitet og kreativitet, som fortjener anerkendelse. 

Du kan nemt indstille dine favoritprojekter

Du kan nemt indstille et renoveringsprojekt via hjemmesiden www.renover.dk indtil d. 1. marts 2020. De nominerede projekter til RENOVER prisen 2020 offentliggøres medio juni. Vinderholdet af både RENOVER prisen og Specialprisen kåres ved en prisfest i september 2020. 
 

RENOVER prisen sætter fokus på renovering

RENOVER prisen uddeles af Realdania og GI. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det er RENOVER prisen med til at lave om på. Det særlige ved prisen er derudover, at den hylder et helt projekt frem for en enkelt bidragsyder. RENOVER prisen er en pris til alle, der har været involveret i det vindende projekt – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere. 

RENOVER prisen 2019

Sidste år blev seks projekter nomineret til prisen på baggrund af 157 indstillede projekter. De seks nominerede projekter til RENOVER prisen var: 

 • Postgården på Købmagergade, København 
 • St. Kongensgade 53, København  
 • Sønderparken, Fredericia    
 • Hotel Herman K, København 
 • Villa i Sydbyen, Silkeborg  
 • GAME Streetmekka Viborg, Viborg  

Hotel Herman K vandt RENOVER prisen 2019, mens kultur- og forsamlingshuset, Ørstedspavillonen, på Langelang vandt Specialprisen. 

Kriterier til de nominerede af RENOVER prisen 2020

Vinderen blandt de indmeldte projekter vil blive fundet ud af en samlet vurdering på baggrund af 7 kriterier. 

 • Eksempelværdi: Projektet har potentiale til at inspirere branchen i forhold til renovering. 
 • Bæredygtighed: Projektet har bidraget til bæredygtig praksis bl.a. via energieffektivisering
 • Samarbejde og proces: Projektets resultat er sikret gennem godt samarbejde og fagligt kompetente bidrag. 
 • Brugskvalitet: Projektet er funktionelt velfungerende og vurderes positivt af sine brugere. 
 • Bidrag til omgivelser: Projektet bidrager positivt til dets nærmiljø. 
 • Økonomi og værdiforøgelse: Projektet har skabt værdi for bygningsejeren i forhold til kvalitet, tid og ressourcer.
 • Udførelseskvalitet: Projektet er gennemført på et højt håndværksmæssigt niveau.