x

Broen mellem Nærheden og Hedehusene åbner

Pressemeddelelse 24. februar 2020

Den 29. marts åbner den nye bro over jernbanen mellem Hedehusene og den nye bydel Nærheden. Broen skal skabe sammenhæng i området, så beboerne i området får let adgang til faciliteter på begge sider af banen.

Alle er velkomne, og alle sejl er sat til, når broen til Nærheden åbner 29. marts 2020. Det skal fejres, at Hedehusene og Nærheden bliver bundet sammen, og at broen med sin markante arkitektur bliver et vartegn for byen.

Skaber sammenhæng i området

Den nye bydel Nærheden vokser i disse år for alvor frem – knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang bliver der i de kommende år plads til i alt 6.500 borgere.

”Med åbningen af broen får vi en mere naturlig forbindelse mellem Hedehusene og Nærheden, så byen hænger sammen. Nu får gående, cyklende og bilister fra Nærheden lettere adgang til at handle, besøge biblioteket, spise eller gå til frisør i og omkring Hovedgaden, ligesom borgerne i Hedehusene nemt kan komme ud til Nærheden og bl.a. bruge springcentret og det kommende læringshus”, siger borgmester Michael Ziegler.

Markant arkitektur

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Peter Cederfeld, direktør i Realdania By & Byg, ser således også frem til åbningen af broen

”Nærheden skal være et eksempel på fremtidens bæredygtige forstad, og derfor er det afgørende, at infrastruktur og byrum er af høj kvalitet. Derfor er vi rigtig glade for, at det arkitektonisk er en spændende og flot bro, og vi har i den grad har set frem til indvielsen”.

Det sidste arbejde med broen pågår i øjeblikket - der bliver bl.a. lavet fuge- og asfaltarbejde, og der skal også sættes lys på broen.

Kom til broløb

Find løbe- og vandreskoene frem: Alle borgere er inviteret til broløb for at markere åbningen. Der er ruter på 3, 6 og 10 km og en 3 km walk. Alle ruter har start ved opkørslen til broen fra Hedehusene-siden og fører løberne over den nye bro.  

Ruten på 3 km. går gennem Nærheden, hvor man kommer helt tæt på den nye bydel og den spændende byudvikling - ruten på 6 km. går to gange gennem Nærheden. Ruten på 10 km går gennem Nærheden og herfra videre ud i det naturskønne Hedeland.

Prisen for tilmelding er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn uanset rute. Løbet er med tidstagning, og alle som gennemfører får en broløbs-medalje skabt til denne særlige lejlighed.

Broløbet arrangeres af Fløng Kondi, Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S.

 

Festligt program

Broen indvies søndag 29. marts 2020 kl. 14

Sted: Hedehusene Hovedgade/Kallerupvej, 2640 Hedehusene, ved opkørslen til broen.

Kl. 14:Taler v/ borgmester Michael Ziegler, formand for NærHeden P/S Carsten Koch og direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Snoren klippes og lokale foreninger m.fl. stiller op med boder og stande.

Kl. 14.30   Broløbet skydes i gang.

Kl. 14.45   De første løbere forventes i mål – de sidste løbere forventes i mål ca. kl. 16.

Umiddelbart herefter åbnes broen for cyklister og bilister.

 

Fakta om broen

  • Broen er en skråstagsbro, hvilket betyder, at brodækket hænger i kabler fra en pylon.
  • Broens længde er 42 m., og bredden er 17 m. Pylonens længde er 28 m.
  • Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S samarbejder om at opføre den nye bro.
  • Arkitekt: DISSING+WEITLING
  • Hovedentreprenør: Jorton, stål: Valmont sm.
  • Rådgiver: COWI.